Aquest cap de setmana comença la competició internacional al CN Mataró

Dissabte a la tardaí l’equip femení de tennis taula debuta en la copa ETTU

  • Divendres, 02 Setembre 2005 02:00
Aquest cap de setmana les instal·lacions del complex Joan Serra del Centre Natació Mataró seran la seu d’un dels grups de la primera ronda de la Copa ETTU (sigles d’European Table Tennis Union). El Centre Natació Mataró Quadis rebrà l’equip austríac del Halbturn i de l’equip suís del Neuhausen.

Aquesta competició és la segona en ordre d’importància a nivell continental per darrere de la nova European Champions League a la qual només han accedit els vuit millors equips europeus per rànking de les seves jugadores, que aquesta temporada són els equips hongaresos de l’Statisztika de Budapest (rival del CN Mataró la temporada passada a la Copa d’Europa) i el Postas Matav Sport també de Budapest, els alemanys del Busenbach, Langweid i Kroppach, l’austríac del Linz, el Castelgoffredo italià i el Heerlen holandès. S’ha de dir que la majoria d’aquests equips estan plagats de jugadores xineses. A la Copa ETTU hi ha vuit equips que pel seu rànking passen directament a vuitens de final i que són el Relesa Cartagena espanyol, el Tostedt, el Berlín i el Homberger alemanys, el Montpelier i el Mondeville francesos, el BSE Budapest hongarès i el Dalepergosetproekt rus.

Dels altres equips participants n’hi ha hagut vuit més que, per sorteig, han quedat exempts de la primera ronda, entre ells el Collosa de Valladolid, i seran els amfitrions dels grups de la segona ronda de la qual sortiran els vuit equips que s’enfrontaran als vuit citats anteriorment en els vuitens de final.

La resta han quedat repartits a la primera ronda classificatòria en onze grups de tres equips i un d’ells es disputarà com ja hem dit a la nostra ciutat. De cada un d’aquests grups es classifiquen dos equips, per jugar la segona ronda, i per tant sembla bastant probable que l’equip mataroní pugui anar a la ronda següent.

L’horari de partits per aquest cap de setmana és aquest:
Dissabte dia 3 de setembre a les 14 hores: Halbturn (AUS)- Neuhausen (SUI)
Dissabte dia 3 de setembre a les 19 hores: CN MATARÓ QUADIS- Neuhausen (SUI)
Diumenge dia 4 de setembre a les 10 hores: CN MATARÓ QUADIS- Halbturn (AUS)

L’equip del CN Mataró Quadis que dirigeix Flora Khassanova estarà format per Wu Xue, la xinesa nacionalitzada dominicana, Gàlia Dvorak, la recent medalla de bronze al campionat d’Europa Júnior, <>Júlia Bosch, que retorna al primer equip, i la jove Anna Grau, una gran promesa que amb 15 anys farà el seu debut en el primer equip en competició internacional.

Rànking mundial al mes d’agost del 2005
Com hem dit la classificació dels equips per a l’European Champions League s’ha fet d’acord amb la puntuació de les jugadores de cada equip al rànking mundial.
Aquest rànking actualment està encapçalat per la xinesa Yinnig Zhang amb 2.587 punts i en ell Wu Xue es troba situada en el lloc 77è amb 1.508 punts i Gàlia Dvorak és la jugadora 151a amb 1.256 punts.
El primer club europeu és l’Statistzika de Budapest que sumant els punts de les seves tres jugadores supera els 6.000 punts.