Rio 2016: Seguiment dels mataronins (prèvia Dia 1)

Gàlia Dvorak i Ramos, els primers en competir

Aquest divendres es va fer la inauguració dels Jocs de Rio 2016 i el dissabte dia 6 d'agost comencen les competicions, dintre de les quals, com és ben sabut, tindrem una àmplia representació mataronina. Una "delegació" formada per les waterpolistes Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López, els atletes Raquel Gonzàlez i Jesús Àngel García Bragado, el tennista Albert Ramos i la jugadora de tennis taula Gàlia Dvorak que va entrar a la llista "in-extremis".

160729TT_Gpalia

Dvorak i Ramos els més matiners

En efecte aquest dissabte a les 16:15 hores –horari d'aquí– la palista mataronina té el primer compromís, i que esperem que no sigui l'últim. De tota manera no serà fàcil ja que li ha tocat en sort enfrontar-se amb la jugadora brasilera Gui Lin, com indica el seu nom d'origen xinès. Aquesta jugadora ocupa el lloc 138è del rànquing mundial, per sota de la Gàlia, que ara mateix és la 92a, però de ben segur el fet de jugar a casa i rebre el suport de la gent li donarà un plus extra que pot dificultar la tasca de la Gàlia.

El tennista Albert Ramos entrarà en joc també aquest dissabte a les 15:45 (tot i que en primera instància s'havia programat per diumenge) en la 1a ronda (32ens de final), contra un os molt dur de rosegar, el japonès Kei Nishikori (6 del rànquing ATP). El seu serà el partit que obrirà la competició de tennis. Tot un honor per un Ramos que disfruta complint un somni olímpic que fa mesos hagués semblat una utopia.

Kei Ramos

Les waterpolistes debuten el dimarts dia 9 contra els Estats Units, i els dos marxadors no actuaran fins el divendres dia 19.