El CN Mataró renuncia a la Superdivisió Estatal femenina de tennis taula

L'equip mataroní, que va ser "fundador" de la categoria, la deixa després de 17 temporades

La Junta Directiva del Centre Natació Mataró, d'acord amb la direcció esportiva i la direcció tècnica de la secció, ha decidit renunciar a la participació a la màxima categoria estatal, la Superdivisió Femenina, on el primer equip de l'entitat hi figurava des que es va crear aquesta categoria la temporada 1999-2000.

151018TT_Equipfemeni

Per tant després de 17 temporades l'equip mataraoní deixarà de jugar al màxim nivell. Durant aquest període l'equip ha estat dues vegades campió (2003-04 i 2005-6), tres vegades segon classificat (la darrera la temporada 14-15) i cinc vegades tercer. L'equip també ha guanyat tres vegades la Copa de la Reina (2004, 2005 i 2011).

Les causes que han portat a prendre aquesta decisió la Junta Directiva de l'entitat les ha concretat en aquests punts:

Les causes de la renúncia

1- La possibilitat de poder competir amb un mínim de garanties i motivació en la categoria passaria per comptar entre les components de l’equip amb jugadores professionals de nivell (entre les quals una o dues jugadores xineses de rànquing elevat).

2- Aquest és un model que s’allunya cada vegada més de l’ideari del Centre pel que fa a comptar dins les plantilles dels nostres primers equips amb un percentatge clarament majoritari d’esportistes formats a la casa.

3- Volem apostar per la promoció de l’esport de base i destinar els recursos de que disposem a aquesta finalitat. Competir a Superdivisió amb jugadores encara en formació suposaria una mala experiència per elles i no ajudaria al seu creixement esportiu.

4- Al mateix temps, la Superdivisió suposa una despesa econòmica d'una magnitud que a dia d’avui l’entitat no pot assumir si tenim en compte que, entre altres aspectes, s’han reduït els ingressos per subvencions públiques

5- El fet de no poder disputar al llarg de tota una competició de llarga durada com la lliga, en les condicions motivacionals i competitives que es mereix, ens ha portat a acordar amb la nostra jugadora més destacada, Gàlia Dvorak, que quedi deslligada del Centre el primer semestre de temporada i que d’aquesta forma pugui participar en competició europea amb l’equip francès del Grand Quevilly, amb qui ja ha jugat les dues darreres temporades la lliga francesa, compaginant-ho amb la seva participació amb el nostre equip de Superdivisió

6- La Gàlia seguirà formant part de la secció de tennis taula del Centre, on seguirà desenvolupant els seus entrenaments diaris, defensant els nostres colors al segon tram de la temporada en les competicions estatals i nacionals previstes per aquelles dates, entre les que destacaran principalment els Campionats d’Espanya i de Catalunya.

L'entitat també ha comunicat que l'equip masculí jugarà a la Divisió d'Honor després del seu descens i comptarà amb un equip format pels tres jugadors formats a la pedrera i que han aconseguit fa poc el títol estatal sub-23, que són Xavier Peral, Yordi Jason Ramos i Toni Prados.

Igualment ha comunicat que al marge d’aquests dos primers equips, el Centre inscriurà també en competició estatal els equips de 1a Divisió Masculina i 1a Divisió Femenina. En la línia de promoció i suport als seus esportistes i apostant per incrementar el número i qualitat de practicants d’aquest esport històric a la nostra entitat, s'ha acordat contractar com a segon entrenador de la secció i promotor del tennis taula en edats primerenques a nivell escolar i ciutadà, al també jugador del nostre primer equip masculí Xavier Peral.