Gàlia Dvorak és la segona reserva per als Jocs de Rio

Ha quedat en el lloc 31è del "rànquing olímpic" i entraven 29 palistes per als Jocs

La mataronina Gàlia Dvorak s'ha quedat amb la mel als llavis de cara a la seva participació als Jocs Olímpics de Rio 2016. No va poder entrar al Preolímpic europeu, on hi havia molt poques places, però esperava poder entrar per rànquing, però finalment quan ha sortit el rànguing del mes de maig s'ha vist relegada a la posició de segona reserva.

160304TT_Galia4

El sistema de classificació de tennis taula per als jocs és molt complex i això, a més, ha fet que alguns països l'hagin utilitzat amb força picaresca per beneficiar-se'n.
La Gàlia Dvorak està situada al lloc 99è del rànquing mundial. Per davant seu té 19 jugadores classificades als Preolímpics dels diferents continents, però per darrere seu en té 21, amb pitjor rànquing que ella, que també competiran als Jocs (per exemple la jugadora Sally Yee de Fidji està en el lloc 758).

La llista de participants es completa agafant les millors del rànquing del mes de maig, tenint en compte que de cada país n'hi poden anar només dues. Això fa que la Gàlia estigui en el 31è lloc del "rànquing olímpic" i s'assignaven 29 places, i això per tant l'ha situat a la segona posició de reserva. La xinesa nacionalitzada espanyola Yanfei Shen situada en el lloc 52è del rànquing sí que s'ha classificat.

Els complicats criteris oficials de selecció

I una explicació més propera