The Cabrians ensenya el directe més festiu de la música mataronina

La presentació de “Black Momerota” duu 400 persones al Clap

The Cabrians ha culminat la seva ascensió a banda a considerar. És la conclusió més plausible que pot desprendre’s del concert de presentació del seu primer disc, el divendres 13, a la sala Clap. Allà els Cabrians van desgranar els forts arguments que sustenten una present musical que sense deixar de banda el populisme que sempre han tingut, ha adquirit a la fi un nivell qualitatiu que els val ser considerats una banda adulta. Black Momerota és un disc convincent i el directe de Cabrians continua sent elèctric, festiu i irresistible. Mantenen el seu esperit guerrer, rebel, i burleta -quasi carnestoltenc- de sempre però s’equivoca qui pensa que aquí acaba tot. A darrera hi ha molt i del bo. Temps al temps. Poden tenir un gran futur.

Serà debilitat personal però ben bé pot dir-se que la rauxa i la festa que representa la Momerota -i ho deia Amades!- són la manera de ser i fer d’aquest grup mataroní. El concert en un Clap que feia patxoca van iniciar-lo els The Cutties però tota l’expectació era per als locals que, com ells mateixos van dir “per fi” tocaven a la sala. La fórmula musical dels mataronins és simple però funciona a les mil meravelles i si s’hi afegeix que porten claca pròpia, tots els ingredients duen al “desmadre”. S’institucionalitza el ball a la sala quan sonen mites del grup com Dance Cleoptara i l’ska-reggae dels 70 recupera terreny al Maresme del segle XXI.

”Porno Ska Mafioso”
L’etiqueta musical de la que farden els The Cabrians ja ho diu tot sobre la seva manera de fer i el xou que duen amb ells en alguns moments del concert. Des d’una nina inflable de color amb banyes -la Black Momerota- fins a tangues femenins al cap del cantant. Una mica a lo Azucarillo, el dalt l’escenari és tan o més festiu que el públic i aquesta eufòria es va contagiar. Potser un pèl escassa d’amplitud i matisos, la música de la banda va fer estralls al igual que les lletres. Memorable pot esdevenir aquesta banda si segueix duent amb orgull i aquest caràcter desenfrenat el nom de la ciutat arreu. Senzillament The Cabrians, ambaixadors del Mataró incorrecte.