Cervantes protagonitza el tret de sortida de la Setmana de Música Antiga

El Roser acull el primer concert del certamen, amb unes 200 persones

La sonada vint-i-quatrena edició de la Setmana de la Música Antiga va arrencar el dissabte 5 a l’Altar del Roser de la basílica de Santa Maria. Allà s’hi va presentar una proposta que fou molt ben acollida amb l’actuació de la formació mataronina Els Ministrils i de la Compañía de Danza Histórica Los Comediantes. Prèviament, l’impulsor de la setmana, el músic i locutor de radio Joan Vives va fer la xerrada de presentació del concert. Aquesta va tenir lloc a la Capella dels Dolors i s’emmarca en una de les novetats d’aquesta edició de la Setmana que compta abans de cada concert amb una presentació que en aquest cas va ser ben acollida.

La representació de Los Comediantes, provinents de Salamanca, va conjuminar-se amb la música de l’època de Cervantes que interpretaven els mataronins i amb els versos de l’autor del Quixot. L’efemèride dels 400 anys del llibre més emblemàtic de Miguel de Cervantes i la commemoració juntament amb els 250 dels naixement de Mozart és el que va motivar aquest espectacle. La Setmana de Música Antiga proposa aquest any com a fil argumental aquesta paradoxal unió entre conceptes tan dispars. Van ser més de dues-centes persones les que no es van voler perdre l’estrena de la Setmana. L’espectacle duia el nom de “Con mudanzas y meneos” i va fer les delícies dels presents amb la seva triple dimensió de música, dansa i poesia.

Dissabte, gran plat fort
Està considerat com un dels millors pianistes del món. El dissabte 19 de novembre el Teatre Monumental acollirà el gran concert d’aquesta Setmana, amb el recital de pianista Paul Badura-Skoda. Expert en Mozart, el pianista passa per ser un dels més prestigiosos i oferirà l’únic concert a Catalunya. Es tracta sense cap mena de dubte de l’indiscutible cap de cartell d’aquesta 24a Setmana de Música Antiga de Mataró. El concert el presentarà el director mataroní Francesc Cortés.