El Hip-Hop triomfa en els patis dels instituts

La proposta de la Casa de la Música Pupolar apropa la música als alumnes de secundària

Sona el timbre i s’acaben les classes, són els volts de les 11, ja hi ha gana i els alumnes de l’institut Pla d’en Boet desfilen escales avall cap el pati. Un scratch talla els crits dels adolescents sortint de les aules, el ritme contundent d’una base de hip-hop els crida a tots l’atenció. Ràpidament es forma un “corralito” al voltant de l’Mc i el Dj —el raper Beto i el discjoquei Code— que ja tenen els plats i el microfon a punt per rebre als alumnes. Durant mitja hora, alumnes i músics comparteixen l’hora del pati, versos, ritmes, i balls.

Aquesta és la nova proposta de la Casa de la Música Popular, el primer intent d’apropar la música als centres educatius de la ciutat. A través del hip-hop, músic i alumnes conecten. Aquest ritme tant de moda entre els adolescents triomfa i desperta l’espectació de bona part de l’alumnat de l’institut que s’agrupa al voltant de la taula i els plats.

Aviat Mc Beto convida als alumnes a participar de l’acció, interactua amb ells, els proposa rimes i versos, anima als presenta a agafar el micro i rapejar davant dels companys. Avui divendres no s’ha animat ningú, però sí que hi ha una “pandilla” que es llencen a demostrar les seves habilitats en el ball, amb força nota. Beto ens explica com ahir dijous, a l’institut Puig i Cadafalch, el primer que visitaven els van sorpendre un parell d’alumnes que van demostrar bantant de domini dels versos i del micròfon.

’Rulant pels instis’ i concert de Haze
L’activitat seguirà la propera setmana amb els altres instituts de la ciutat, amb la finalitat d’apropar la música al alumnes de Mataró, no només per escoltar-la, sinó per fer-los els protagonistes d’unes rimes, o d’un scratch com s’ha “marcat” un dels alumnes del Boet. L’activitat està relacionada amb el concert de tarda d’aquest mes, amb Haze, un jove raper sevillà que està tenint molt d’èxit amb el seu disc “Crónicas de Barrio”. Això serà el proper divendres 8 d’abril, a les 6 de la tarda.