Nou any, mateix objectiu

Aquest cap de setmana, la majoria dels clubs mataronins tornen a l'acció

Futbol CE Mataró - Manlleu
Aquest cap de setmana, la majoria dels clubs mataronins tornen a l'acció.
Durant les festes, els jugadors i jugadores han pogut descansar de la competició, menjar-se els torrons –uns més tranquils que els altres– i gaudir de les festes amb amics i família. Els que eren lluny de casa han pogut tornar al costat dels seus, i els que ja hi eren, han pogut estar-hi més. Perquè ja ho té això, a vegades, l'esport. Aquell dissabte no pots anar perquè tens partit o al sopar de divendres arribes tard, que entrenes, i no pots sortir, que l'endemà jugues. Per això el Nadal és un dels moments de treva en què l'esportista pot desconnectar.

També és un moment en què més aflora el valor de la solidaritat. No està de més mencionar que durant aquestes dates assenyalades, diferents clubs de la ciutat han dut a terme accions com la donació de joguines per part del CE Mataró i de l'AE Boet Mataró a l'Hospital de Mataró, o l'entrega també de joguines a la Creu Roja des del mateix club groc i negre juntament amb la UD Cirera. A més, diversos clubs van bolcar-se amb La Marató de TV3, com la UE Mataró, que va optar per convertir els punts anotats per cadascun dels equips durant una jornada gràcies a l'aportació de pares, jugadors i entrenadors, o l'Iluro Hockey Club.

Les vacances serveixen per carregar piles, però no val a badar. Canviem d'any, però la lliga continua. Si bé és cert que molts equips no han assolit encara l'equador de la seva respectiva competició, les festes marquen un abans i un després. Les jornades cremen de pressa i amb un obrir i tancar d'ulls ens trobarem al final. Comença el compte enrere i és el moment de fer balanç. N'hi ha que hauran de mantenir-se a dalt, i per això hauran de continuar amb la bona dinàmica de la tardor, superant l'exigència que això suposa. A altres els tocarà començar a escalar posicions, tasca no més senzilla, sobretot per aquells que de manera indesitjada es troben en la zona de descens i d'aquesta tornada en depèn la permanència.

Aquest cap de setmana, la majoria dels clubs mataronins tornen a saltar a la pista –camp o piscina–, per lluitar per als seus respectius objectius. Tornem a gaudir de l'esport. Que continuï el joc.