Reflexionem una mica

Els diners de la campanya podrien ser per a coses més profitoses

Opinió 2017/2019, opinio tot esport-reflexionem

Estem a tocar d’unes noves eleccions i ja hem superat una nova campanya electoral en la qual els polítics s’han esplaiat a gust. Demà de fet és el dia de reflexió... per al que ho necessiti. Tothom sap com hem arribat fins aquí i tindrà la seva opinió. No em vull ficar massa en trobar solucions.

Un dia vaig sentir que algú proposava, a imatge del que es fa amb els entrenadors de futbol que quan no funcionen se’ls fa fora, que en el cas que després d’unes eleccions no es pogués formar govern els que anaven de caps de llista dels principals partits no poguessin repetir en les següents. Potser estaria bé...

Però vull anar a un altre tema que és l’enorme dispendi econòmic que significa. Hi ha un partit que ha decidit no enviar propaganda electoral als domicilis. Diuen que simplement enviar publicitat a la persona més jove de totes les llars catalanes ascendeix a quasi un quart de milió d’euros, que així s'estalvien.

El cost del debat electoral del dilluns passat costava mig milió d’euros, i simplement el càtering tenia un cost d'11.000 euros. Això es deia en una d’aquestes peticions que corre per la xarxa, iniciada des d’un club d’handbol del Maresme. En aquest club estan treballant per fer un equip d’handbol inclusiu amb joves anomenats MENA, d’aquests que arriben sols a casa nostra. El pressupost per a tota la temporada és de 2.000 euros.
En la petició es deia que es reduís el càtering del debat electoral en un 20% i es cedissin els diners al seu projecte. Que podria tirar endavant simplement amb això, o sigui fent que en el piscolabis d’unes persones que es disputen el nostre vot es mengés una mica menys.

S’hi deia que s’hauria de deixar de malbaratar diners i aquests s'haurien d'emprar en coses importants com la inclusió, la dependència, la sanitat i l’educació. Possiblement es quedarà en una cosa simbòlica, però fa reflexionar, això que diuen que hem de fer demà dissabte.

Quanta raó tenen i com s’ho haurien d’escoltar aquests polítics que només fan que omplir-se la boca, en aquesta campanya, dient que s’ha de pensar en la gent.