El waterpolo femení aixeca el teló

La nova temporada es presenta incerta i apassionant

Esports 2017/2018, waterpolo femeni final copa LEN

Si la passada setmana ja parlàvem dels primers partits del Quadis Mataró de waterpolo masculí, aquesta setmana ja ha arrencat [dimecres] el waterpolo femení. Es tracta d'una temporada apassionant, diferent, amb una forta incertesa per les "fugides" que ha patit el vigent campió d'Europa, un Sabadell Astralpool que tot i això ha fitxat amb ambició per cobrir les baixes.

El que està clar és que les marxes que ha patit el campió han reforçat el veí que vol deixar de ser "secundari", un CN Terrassa que els ha fitxat Paula Leitón i Bea Ortiz (a més de Pili Peña del Sant Andreu). També el CN Mataró ha "pescat" a Sabadell, en la figura d'una Anni Espar que buscava un canvi d'aires i que acostuma a guanyar allà on va. Sembla que aquests tres equips, juntament amb el CN Sant Andreu, podrien protagonitzar una apassionant lluita esportiva per un campionat de lliga que, almenys a priori, es presenta més obert que altres temporades. I ja li aniria bé una alternança i incertesa per trencar la monotonia... tenint en compte que el Sabadell ha aixecat les nou darreres copes de lliga.

Lògicament, en aquest cas no som neutrals. Nosaltres tenim la il·lusió que l'equip que pugui trencar aquesta hegemonia sigui el Centre Natació Mataró. Un equip que segueix entrenat per Marina Zablith i que afronta la temporada amb fitxatges il·lusionants (Anni Espar, Anna Gual, Irene Gonzàlez i la portera Lorene Derenty). La part negativa és que malauradament l'equip s'ha quedat sense el suport del seu principal patrocinador des de la temporada 2013-14.

Esperem que, veient l'impacte mediàtic que ha donat el waterpolo a la nostra ciutat i que ha tingut l'empresa de congelats aquests darrers anys, alguna altra empresa de renom s'animi a donar suport a l'equip, tot agafant el relleu dels que han estat els seus dos patrocinadors –primer El Tot Mataró i després La Sirena– per permetre seguir creixent al waterpolo femení a la nostra ciutat. Un equip que ha aconseguit tants èxits ha de rebre el suport de les empreses per somiar amb tot. I ara ho tenim més a prop.