És temps de fases

L'esport mataroní espera algun ascens a categoria estatal

Bàsquet Mataró Parc Dori Dori Boet - Banyoles

Mentre a Girona celebren el seu "temps de flors" és el moment en què la majoria d'esports celebren el seu "temps de fases". Gairebé tots els campionats han acabat i els equips que han estat millors es disputen l'ascens de categoria.
No tots els esports funcionen igual. N'hi ha on directament s'assoleix l'ascens en l'anomenada fase regular. D'aquestes fases les més destacades són aquelles que permeten traspassar de l'àmbit català a l'àmbit estatal. I la temporada passada vam tenir alguns equips de la ciutat que van lluitar amb èxit per fer el salt. Recordem els ascensos de l'equip femení del Joventut Handbol Mataró, del Futsal Aliança i del Mataró Parc Boet. I també va pujar sense necessitat de fases  l'equip femení del Club Voleibol Mataró.... que ja ha baixat.

Aquest any de moment no hem fet cap salt cap a l'estat. Les possibilitats de poder celebrar algun ascens se centren per un costat en l'equip del Mataró Parc Dori Dori Boet que el cap de setmana vinent intentarà un històric ascens a Lliga Femenina 2, que el situaria ja entre els vuit millors equips catalans.
I tenim l'hoquei patins. L'equip masculí no necessita fases, simplement ha de quedar entre els tres primers de la lliga... i està a dos punts del tercer.
L'equip femení, que va dominar la fase regular, en el "play-off" s'ha vist superat per un equip B d'un de l'OK Lliga quedant fora de la final. En aquesta final es trobaran dos filials, mentre l'equip mataroní s'enfrontarà amb l'Igualada pel tercer lloc... i tothom creia que per la plaça d'ascens.
Així passa en la resta d'esports, on un equip filial no opta mai a l'ascens i la plaça passa al següent. Però ara es diu que el dret a pujar podria ser per a l'equip que quedi campió, que, com que no el pot exercir, podria vendre la plaça. I això creiem que seria un  procediment ben dolent. No es pot convertir en un mercat i que l'ascens sigui per al millor postor!