L'esport fa sonar el nom de Mataró

La nostra ciutat molt citada en retransmissions i noticiaris

Opinió 2017/2018, nuria martinez (edicio 1805)

Està clar que la nostra ciutat ha estat, és i serà tot un referent dins del món de l'esport català, pel que fa a la gran varietat d'esports que s'hi practiquen i a la gran quantitat de practicants de què disposa.

També és evident que una gran majoria d'ells  fan esport per passar-s'ho bé i de manera totalment amateur, lluny del professionalisme. Però sempre és bo que a la punta d'aquesta piràmide de gran base, hi hagi esportistes i equips que destaquin, i que facin que el nom de la nostra ciutat se senti arreu de Catalunya, i que fins i tot siguin uns ambaixadors que porten el nom de Mataró lluny de les nostres fronteres. I en aquest darrer cap de setmana n'hem tingut uns quants exemples, i el nom de Mataró s'ha sentit repetidament en retransmissions i seccions esportives dels noticiaris de televisió i ràdio.
Començant per l'equip de La Sirena Centre Natació Mataró que ha jugat la fase de grups de l'Eurolliga a Sicília i s'ha classificat per tercer any consecutiu per als quarts de final, entre els vuit millors equips d'Europa.

Però a la televisió també hem pogut veure a l'Albert Ramos competint a l'Open d'Austràlia, i el diumenge al migdia quan l'Uni Girona jugava la final de la Copa de la Reina els comentaristes van observar que les dues directores de joc de l'equip gironí eren dues mataronines com Núria Martínez i Rosó Buch.

I en el partit de Copa del Rei entre Barça i Espanyol vam veure a Carles Aleñà i Dídac Vilà, un a cada costat, tot i que quasi no van coincidir sobre el terreny de joc.
També hem sentit com el Mis Ibérica CH Mataró s'ha classificat per a la Copa de la Princesa d'hoquei patins. I el pròxim cap de setmana tindrem l'equip del Quadis CN Mataró jugant una vegada més la Copa del Rei a Tenerife.
Vaja, que el nom de Mataró sona, i molt, gràcies a l'esport.