Els esports d’equip es posen en marxa

Aquest cap de setmana ja comença el futbol català

Equip CE Mataró

S’han acabat unes vacances, on, de ben segur heu pogut seguir esdeveniments esportius de tots tipus, amb preferència pels esports individuals, però també amb presència de noies mataronines en les seleccions estatals que disputaven campionats d’alt nivell, amb una actuació de la qual ja vam parlar la setmana passada a les nostres pàgines. Ara, toca canvi de xip. Ja quasi tots els esports d’equips s’han posat en marxa, amb la pretemporada, i aquest cap de setmana comencen les competicions oficials de futbol a nivell català.

El diumenge el CE Mataró comença la lliga de 2a Catalana buscant l’ascens a 1a Catalana, que la temporada passada se li va escapar per ben poc.  Està clar que Mataró, per la seva població i pel seu prestigi dins del món del futbol català, mereix que el seu equip més destacat estigui més amunt. Tots els bons aficionats haurien de donar suport al nou projecte que engega de la mà del tècnic mataroní Alberto Aybar, conegut per “Peque” en els seus temps de jugador, en els quals va formar part d’un gran Barça B.

I també comença una apassionant 3a Catalana amb sis equips mataronins: UD Cirera –que ha baixat de 2a–, UD Mataronesa, AD La Llàntia, UD Molinos i Pla d’en Boet –que ja hi van ser la passada campanya–, i el Rocafonda, nou filial del CE Mataró, i que “in-extremis” ha pogut entrar a 3a. Es viuran per tant 30 apassionants derbis locals al llarg de la temporada i en aquesta primera jornada ja en tindrem dos el diumenge al migdia a Pla d'en Boet i Molins, amb les visites de Cirera i Rocafonda.

A partir del cap de setmana següent aniran començant les lligues en els altres esports, amb novetats importants com seran la presència del femení del Joventut Handbol Mataró a divisió de Plata Estatal, del Futsal Aliança a la 2a Divisió B, del femení del Club Voleibol Mataró a la 1a Estatal de Voleibol, i del Mataró Parc Boet a la lliga EBA de bàsquet, tot i que en grup diferent que el Mataró Feimat. I amb el retorn del Quadis a Europa.
Però tot això ja vindrà... De moment il·lusionem-nos amb el futbol local!