El mataroní Joan Lope doble campió estatal de tir amb arc a Mataró

Èxit organitzatiu del XVIè Campionat d’Espanya de Recorregut de Bosc 3D

L’arquer mataroní Joan Lope es va coronar com a doble campió estatal de tir amb arc en el Campionat d’Espanya celebrat el cap de setmana passat a les instal·lacions del Tir Esportiu Mataró. Aquest èxit el va aconseguir en les modalitats d’arc mecànic masculí individual i en la competició per equips territorials, formant part de la selecció catalana. Un altre esportista de Mataró, Àngel Salazar de l’ACM Vilassar de Dalt, va aconseguir el segon lloc en arc recte. Dos grans resultats pel tir amb arc local que d’aquesta manera va poder rubricar un cap de setmana en què la ciutat simbolitzada des de fa uns anys per la Laia l’Arquera va acollir els millors especialistes estatals.

El punt àlgid del campionat va ser la jornada matinal del diumenge quan es va habilitar una zona pels nombrosos espectadors que van acudir a presenciar la final per equips, guanyada, com hem apuntat, per la selecció de Catalunya.

A banda del títol per conjunts, cal dir que també en el global de resultats individuals, els grans triomfadors van ser els esportistes catalans. Els resultats parlen per sí sols: sis campions d’Espanya en competicions individuals —Jordi Lorenz i Glòria Sangenís en arc recorbat; José Díaz en arc clàssic; Joan Lope en arc mecànic, César Gómez i Isabel Torrellas en arc lliure—, el títol final per equips amb una selecció formada per Àngel Jimenez, José Diaz Miralles, Jordi Lorenz, Joan Lope i Isabel Torrellas, més cinc podis en diferents modalitats individuals.

Èxit organitzatiu
Cal dir que l’organització del campionat i el seu transcurs va resultar ser un gran èxit. Una satisfacció compartida entre totes les persones que han col·laborat en les tasques necessàries per fer possible la celebració d’un esdeveniment d’aquest tipus a Mataró. Un acte esportiu que va comptar amb una presència destacada d’autoritats: l’alcalde Joan Antoni Baron; la Regidora d’Esports, Alícia Romero; i el director del Patronat Municipal d’Esports, Salvador Grabulosa, i el president de la Federació Espanyola de Tir amb Arc, Lorenzo Miret, que va participar en l’entrega de premis.