El Festival Shakespeare repeteix l'èxit de l'any passat

'La violació de Lucrecia' tanca la segona edició del Festival Shakespeare de Santa Susanna

La violació de Lucrecia, una òpera dirigida per Carme Portaceli va ser l'obra encarregada de tancar el segon Festival Shakespeare, que s'ha celebrat aquest estiu a Santa Susanna.

Així, La violació de Lucrecia va reunir a diverses persones a la Masia de Can Ratés, que va omplir gairebé totes les localitats disponibles en el pati on se celebrava. Els que es van acostar a aquesta maravellosa masia i als seus jardins, van poder veure un muntatge de qualitat amb vuit grans artistes i una bona orquestra en directe.

L'òpera de Britten es va presentar d'una manera molt moderna, amb dos narradors, el cor femení i el masculí, que ajudaven als espectadors a seguir el fil de l'història i que com ells mateixos van dir en els seus cants eren els intermediaris entre el públic i l'escena. Així, amb les veus dels actors i la seva actuació vam poder veure una història escrita en el passat però sobre sentiments molt actuals com poden ser l'enveja, la gelosia, l'abús del poder, l'amor i l'eterna mort. Una mostra més de l'actualitat d'aquestes obres i la facilitat de transportar-la fins el nostres dies és que tot i situar-se en l'antiga Roma, els actors presentaven una estètica molt actual, exemplificable amb la transformació del clàssic cavall del soldat per una gran moto de carretera.

L'obra, que també es va poder veure el dissabte 21 a la nit, va ser una estrena del festival, l'entitat que s'ha encarregat de la seva producció amb l'ajuda de l'Institut Valencià de la Música de la Generalitat Valenciana. Malgrat tot, l'origen anglès del compositor de la peça va fer que l'obra es cantés en aquest idioma, això si, amb subtítols en català perquè tothom pogues seguir l'història.

L'espectacle de Portaceli va acabar al voltant de la mitja nit amb un públic molt satisfet de l'espectacle que havia anat a veure i del qual ja s'esperaven grans resultats.

El festival Shakespeare
El festival Shakespeare és el segon any que se celebra, desprès de fer-se per primera vegada l'any passat i aconseguir un gran èxit tant de públic com de crítiques. D'aquesta manera, el festival que va començar el passat dia 12 d'agost i es va allargar fins el 22, va presentar un complet programa al voltant de l'obra del gran dramaturg anglès, que comptava amb disciplines diverses com dansa, música, teatre i conferències. Del ric programa que conformava el festival en cal destacar algunes de les produccions com el Corella & Shakespeare, d'Ángel Corella; el Rei Lear de Calixto Bieito i la mateixa Violació de Lucrecia. L'èxit de l'any passat ha tornat a repertir-se, i poc a poc el Festival Shakespeare va consolidant-se com una de les grans cites culturals de l'estiu.