Una Supercopa innecessària

El fracàs d'una competició devaluada pel seu màxim favorit

Opinió 2014/2015, opinió tot esport- supercopa de catalunya (edicio 1743)

Aquest passat dimarts es va jugar la Supercopa de Catalunya al Nou Estadi de Tarragona, entre l'Espanyol i el Barça, on el resultat és el de menys. Tots dos equips s'havien compromès amb la Federació Catalana de futbol a convocar una bona mostra de la seva primera plantilla. L'Espanyol va complir amb allò que s'havia acordat, el Barça, per contra, va tornar a portar un equip que més aviat semblava el seu filial amb algun reforç de la primera plantilla (això sí, com a mataronins, hi destaquem la presència de Carles Aleñà amb els blaugranes). Albert Soler justificava la convocatòria blaugrana com una decisió del cos tècnic del primer equip, on des del club no es podia fer res més.

Personalment, em resulta molt difícil de creure que si el club arriba a un acord amb qualsevol patrocinador, el cos tècnic tingui la potestat de desestimar-ho. És evident que en aquesta decisió hi ha connivència de la directiva i, de ser així, passa a ser més clar que mai que la Supercopa de Catalunya és una competició innecessària. S'entenen els esforços de la Federació Catalana per intentar dignificar una competició per intentar que deixi de ser com un amistós de pretemporada, o ni això, per als equips grans que hi participen, però, si l'experiència dels últims intents deixa una evidència clara, és la falta d'implicació del Futbol Club Barcelona.

Vista la situació, el més pràctic potser seria eliminar la competició d'un calendari ja de per si prou atapeït, i així ens estalviem que els equips ho hagin d'acceptar "per obligació" i parem de devaluar el nom de la competició, de la Federació Catalana i dels propis aficionats que es deixen enganyar comprant entrades pel partit. Deixem la competició per als equips que sí que els fa il·lusió jugar-la i evitem creure'ns el Barça cada cop que s'omple la boca parlant del suport al futbol del país.