Després de l'Eusebi Millán, què?

Les obres en instal·lacions esportives haurien de seguir, per prioritats

 

 

Poliesportiu Eusebi MillanHa estat notícia ara, perquè l'Alcalde hi va anar a fer visita, però ja fa setmanes que qui anava i tornava ho veia créixer. Les obres per cobrir la pista exterior de l'Eusebi Millán i acabar-la convertint quasi en un segon pavelló sense parets –que em perdonin els arquitectes– avancen a bon ritme.
Això ha de servir, en clau esportiva, perquè quatre gotes o mig ruixat no faci suspendre els partits que s'hi juguin. Als molts que ens hi hem pelat els genolls, jugant en aquella pista, és lògic que ens sembli que la cosa arriba tard. Com cada nova instal·lació. Servidor va aprendre a jugar a handbol de manera una mica digna en aquella pista exterior i en cada desplaçament que vèiem sostres a les pistes exteriors ens fèiem la mateixa pregunta: per què a Mataró no?

Quantes vegades se l'han feta, si s'han aturat a escanejar mentalment la ciutat i els seus equipaments esportius municipals, aquesta pregunta de per què a Mataró no? Per què a Mataró no hi ha un camp de futbol on, si plou, els aficionats no es mullin el cul? Per què a Mataró no hi ha un pavelló amb capacitat d'espectadors notable, ara que sembla que ens tirem a fer d'amfitrions de competicions i campionats? Per què a a Mataró no hi ha una piscina olímpica a cobert perquè sirenes i "sirenos", nedadores i nedadors, hi puguin progressar sense anar en detriment dels ciutadans que fan ús del Sorrall?
Per què a Mataró no s'ha assumit que el Jaume Parera és un nyap i s'ha convertit en una col·lecció de "nyaps" que encara no saps com encara treu tant suc?

Per què a Mataró no hi ha un camp en el qual no calgui muntar i desmuntar sempre els pals de rugbi? Per què a Mataró no obrim més patis escolars perquè els nanos juguin i els que sí que s'obren segueixen sent anècdota?

Les inversions en equipaments esportius té tota la lògica que no siguin prioritàries. Sobretot quan hem estat tots plegats –i encara– de penúria. Però de la mateixa manera que amb un racó quasi sobrevingut s'arreglaran les pistes del Sidral, l'Eusebi i Cirera, per què no es fa un pla d'actuacions, amb prioritats, per saber què convé i què necessita el nostre esport?
Per què Mataró no?