Arriba la Setmana Santa

I amb ella el Via Crucis de les seleccions

Futbol 2013/2015, foto editorial tot esport- arriba la setmana santa (edicio 1716)

El pròxim dissabte dia 2 d’abril a les 20.30 hores, per cert, hora decent, es juga el gran clàssic del futbol estatal, el FC Barcelona – Reial Madrid, un matx que es veurà arreu del món i que pot certificar el títol de lliga de l’equip blaugrana si és que la lliga no està prou decidida. S’enfronten dos dels millors equips d’Europa i dos candidats a guanyar la Champions, el Barça arriba líder amb 10 punts d'avantatge i el Madrid amb molts dubtes i amb un ambient enrarit. Però com tots saben, en aquests partits de màxima rivalitat no importa com arribin els equips, perquè després en el camp pot passar de tot.

Ara, si un equip arriba amb una plaga de lesions i de jugadors tocats i esgotats de fer la volta al món, sí que pot condicionar, i molt, l’encontre. I és que el clàssic arriba després d’una aturada de la competició domèstica, però no del via crucis dels partits de seleccions. I és que durant aquesta Setmana Santa no hi haurà lliga, però sí que hi haurà “patxangues” com el Romania – Espanya o els partits de classificació pel Mundial de 2018 que disputaran els combinats sud-americans. Doncs sí, abans d’enfrontar-se a l’etern rival, Messi i companyia jugaran tres dies abans a l’altra punta del planeta.

Sembla mentida que després que la Lliga Espanyola vengui a tort i a dret els drets de televisió dels partits a la Xina, faci jugar aquest partit de rècord d’audiències després d’una aturada per seleccions nacionals i el perill que això comporta. Si el dia 2 d’abril Messi, Neymar o Cristiano falten a la cita, l’audiència al sud-est asiàtic pot baixar en picat, i això ho dic perquè portem tota la temporada veient el Barça a l’hora de la migdiada del cap de setmana perquè el partit es pugui veure a una hora decent a la “conxinxina”. Què hi farem... esperarem que passi aquest Via Crucis i que el déu de l’Olimp Messi pugui derrotar l’etern rival.