El bàsquet aixeca el cap amb orgull

Un derbi entre dos equips de la part alta, un luxe al Millan

Mataró Boet

Aquest dissabte s'espera que l'Eusebi Millan registri la millor entrada de la temporada per acollir el derbi local entre el Mataró Parc Boet i el Mataró Feimat, dos conjunts que passegen orgullosos, i enguany amb grans resultats, el nom de la ciutat a la Copa Catalunya (pels menys seguidors de l'esport de la pilota taronja dir que aquesta Copa és el nom de la categoria). Està clar que estem lluny de tenir els equips al nivell al qual estàvem acostumats en una ciutat en què fa tants anys vam arribar a guanyar el Madrid, però com a mínim, dos cops l'any el bàsquet es fa protagonista.

Hi haurà gent que pensarà, aplicant la lògica, que seria millor per a la ciutat que els dos equips unissin esforços i estiguessin més amunt. Però en tot cas acosteu-vos aquest dissabte al Pla d'en Boet i decidiu si un "Mataró-el que sigui" contra qualsevol equip de Lliga EBA tindria tants espectadors i ambient com el partit que estareu gaudint.

Per cert, seguint amb el bàsquet, la setmana passada vaig tenir la sort de veure el final d'un partit de base al Pavelló de Llavaneres. Jugava l'infantil del Femení Maresme contra el Sant Adrià, sens dubte el conjunt més potent pel que fa a la base femenina de Catalunya. Van guanyar les maresmenques, un equip amb un enorme potencial i entrenat pel conegut entrenador i exjugador mataroní Albert Illa.

El mateix tècnic em comentava que segurament havia vist el millor partit que podia veure ara mateix a tot l'Estat. Queda clar que d'aquest Femení Maresme en sentirem a parlar. En aquest cas segurament passa el mateix, la competència entre clubs de la comarca (sempre que sigui sana i  esportiva) fa que es puguin provar coses noves, o coses velles, per veure si funcionen. I si funcionen, esperem que en el futur serveixin per fer que el bàsquet de la comarca segueixi creixent.