L’esport femení, ambaixador de Mataró

Quatre esports han viatjat a 18 països europeus

mataro-moscardó

Demà l’equip de La Sirena CN Mataró juga la tornada dels quarts de final de l’Eurolliga femenina de waterpolo a Budapest, després del partit d’anada, jugat al Sorrall, enmig d’un gran ambient, i que acabà en un empat, que va deixar l’eliminatòria oberta. Potser el més complicat serà l’arbitratge que es puguin trobar les noies a la capital hongaresa, i que possiblement no castigaran tant la dura defensa del UVSE Budapest, com ho van fer els col·legiats aquí. I més tenint en compte que a l’altra eliminatòria catalano-hongaresa, entre el Sabadell i l’Szentes, l’equip de Nani Guiu té un confortable avantatge, i a ningú li deu venir bé que hi hagi dos equips d’aquí a la Final Four de l’Eurolliga, i més aviat als “poders fàctics” els agradarà que n’hi hagi un a la de la Copa LEN, que jugarà l’equip perdedor.

El fet d’anar a jugar a Hongria, on el waterpolo és esport rei, vol dir que una vegada més l’esport femení es constitueix en un gran ambaixador de la nostra ciutat en països europeus, cosa que ha succeït des de fa molt de temps, com podreu comprovar si llegiu la “crònica dels fets”, que hi ha a la secció “Tot Reportatge” d’aquest mateix número del Tot Mataró, del qual volia destacar que l’equip de La Sirena és el tercer equip de la nostra ciutat que juga a Budapest, la majestuosa capital d’Hongria, ja que abans ho havien fet el CE Mataró de bàsquet i l’equip femení del Centre Natació Mataró de tennis taula, en aquest cas també en uns quarts de final de la màxima competició europea.

Ja fa més de 45 anys que l’equip de bàsquet de l’Ignis CE Mataró va jugar el primer partit de competició europea, la Recopa, a la universitària ciutat portuguesa de Coimbra. Després, equips femenins de tres esports més han portat el nom de Mataró per 18 països europeus, una quantitat que de ben segur poques ciutats catalanes i espanyoles poden certificar. Enhorabona a totes les que ho han fet possible.