La FIFA i el tràfic de nens

Els nens que vénen a jugar Europa amb el permís dels seus familiars ho fan a la recerca d'un futur millor

El Tot 2014/2015, foto editorial tot esport-la fifa i el trafic de nens (1708)Ara fa poc s'ha conegut que la FIFA sanciona sense poder fitxar, durant dos períodes de mercat, el Reial Madrid i l'Atlético de Madrid per irregularitats en la contractació de menors, tal com va passar amb el FC Barcelona. Una vegada més el màxim òrgan del futbol mundial, conegut més pels casos de corrupció dels seus dirigents que per incentivar la pràctica esportiva, pixa fora de test. Aquests nens que fitxen pel Barça, Madrid i pers tants altres clubs, vénen a Europa amb el permís dels seus familiars i molts cops en cerca d'un futur molt més prometedor del que podrien tenir en el seu país d'origen.

La FIFA diu que un menor no pot tenir un contracte professional i que els seus clubs d'origen i la família no poden cobrar cap traspàs ni rebre cap compensació econòmica. Fins aquí estem d'acord. Però un cop aquí, és normal que els clubs que els han fitxat es facin càrrec de l'educació i de les despeses d'aquests nens que sempre vénen amb l'autorització paterna.
Però segons la FIFA això no és legal, ja que ho entenen com si fos un acord contractual, i per tant s'infringeix la norma. Segons ells, per poder fitxar un jugador menor vingut de fora, els menors i els pares han de residir en el país que els acull durant un temps determinat i els pares han de tenir un contracte de treball i mai proporcionat pel club.  Tot un despropòsit que fins i tot impedeix que nens i nenes nascuts fora de Catalunya puguin jugar actualment en equips modestos de base sense aspiracions professionals.  

En canvi, la FIFA no persegueix  els veritables traficants de nens, que molts cops són alguns dels representants amb llicència FIFA escampats pels països més pobres que cobren a les famílies per representar els seus fills i emportar-se'ls a Europa a jugar a grans clubs, amb promeses que molts cops són falses i acaben amb els menors abandonats pel vell continent.