Derbi de somriures i llàgrimes

Dissabte a les 17 hores Can Xalant acollirà un partit dramàtic

Futbol 2013/2015, foto editorial tot esport (edicio 1677)
En aquestes línies gairebé sempre els parlem dels equips punters de la ciutat, doncs bé avui mirarem una mica avall i els parlarem de la darrera jornada de lliga del grup IV de Tercera Catalana on hi militen quatre equips mataronins, Liverpool, Juventus, La Llàntia i Mataronesa.

Aquest cap de setmana es juga la darrera jornada de lliga i el partit més transcedental el jugaran Juventus i La Llàntia dissabte a les 17 hores al Municipal de Can Xalant. Tots dos necessiten la victòria imperiosament, però per motius ben diferents. La Llàntia és líder i necessita guanyar per proclamar-se campió de lliga i assolir l’ascens a 2a Catalana on es trobarà el Cirera, però no amb el CE Mataró que ja ha pujat fa setmanes a 1a Catalana.
 Però en canvi el Juventus necessita la victòria per salvar la categoria i no baixar a 4a Catalana, però el conjunt verd ho té més complicat, ja que no depèn d’ell mateix per salvar-se, ja que necessita guanyar i que el Premià de Dalt perdi a casa davant el Pineda per mantenir-se a 3a Catalana.

Un altre conjunt mataroní que tindrà un ull posat en aquest derbi dramàtic serà la Mataronesa, aquest històric del futbol mataroní és segon i necessita guanyar al camp de l’Argentona i que La Llàntia no guanyi per sortir campió. Fins i tot podria ser campió empatant si La Llàntia perd amb el Juventus, ja que té el “gol average” particular guanyat.

De ben segur que la Mataronesa tindrà algun espia a Can Xalant que via “whatsapp” anirà informant a la banqueta dels moviments de l’altre partit. Sigui com sigui, dissabte quan acabi el derbi hi haurà somriures i llàgrimes, el que està clar és que el Juventus no tindrà una segona oportunitat, en canvi Mataronesa o La Llàntia si acaben en segona posició podran gastar la bala de la promoció d’ascens per pujar a 2a Catalana.
Per cert diumenge, al migdia sabrem també si el Pla d’en Boet supera la promoció i és nou equip a 3a.