No molesteu, hi ha un 6 Nacions en disputa

Dissabte s’enllacen tres partits de la jornada final, amb tres aspirants al títol

Esports, foto editorial tot esport-lliga sis nacions (1667)

Dissabte no molesteu, que s’està jugant un 6 Nacions. L’avís podria estar imprès en un d’aquells corbatins de paper que es pengen als hotels o pensions. Vindria a simbolitzar allò que els amants del rugbi senten de cara a la darrera jornada del torneig més antic de la pilota ovalada, del més mític i líric. Aquest dissabte es disputa la cinquena jornada del 6 Nacions i s’enllaçaran tres partits seguits, cadascun amb una de les tres seleccions que encara aspiren a guanyar el torneig. La diferència de punts acumulada decantarà la balança, pel que tant Gal·les contra Itàlia, com Irlanda contra Escòcia com Anglaterra contra França han de sortir despietadament a l’atac. A buscar punts com bojos. A intentar escriure el seu nom, de nou, al palmarès.

En espera que, aquest setembre, el Mundial copi l’atenció dels amants d’aquest esport, tenim el 6 Nacions més viu dels darrers anys, amb un panorama obert. A quarts de dues, a quarts de quatre i a les sis. Realment si no ens volem perdre detall dissabte toca fer el vermut, dinar i les copes o cerveses davant la televisió. Sí, amb la mateixa passió obsessa que l’endemà molts jauran a les nou de la nit pendents del clàssic de la Lliga Espanyola. És cap de setmana de comandament i gaudi. I tot en televisions de pagament, que un dia ens faran pagar per respirar!

En qualsevol altre esport, una darrera jornada de competició amb tres aspirants al títol contra tres que ja no hi poden fer res, seria sinònim de, com a mínim, sospita d’aberració competitiva. En rugbi no. En rugbi la competitivitat no es negocia ni es modula i cada partit té en joc, en paral·lel al resultat, l’honor d’un país en mans de 15 homenots.
Valdrà la pena dissabte. De debò. Si us agrada l’esport en majúscules, dissabte no quedeu fins després de les vuit tocades. I si us estimeu algun aficionat del rugbi no el molesteu. La cosa és seriosa. Ens estem jugant un 6 Nacions.