Futbol de km.0 al Municipal

El CE Mataró i la UD Cirera protagonistes de la jornada

Esports, foto editorial tot esport- futbol (1666)

La passada temporada el futbol mataroní va recuperar el derbi Mataró - Cirera. Un partit entre dos clubs històrics que feia més de vint anys que no es veia en competició oficial, amb el Mataró sempre més amunt que el conjunt cirerenc. Va ser un partit molt emotiu, amb un sentit homenatge al president Albert Gibert i l’estrena del nom de “Camp del Centenari”. El matx, que va ser de portes obertes i amb molt de públic a les grades, va acabar amb triomf dels cirerencs que van sorprendre amb un inqüestionable 0 a 3.

El curiós del cas és que el Mataró encara no ha guanyat mai a casa al Cirera en partit de lliga, ja que els únics antecedents són les temporades 1990-91 i 91-92, quan els groc i negres van perdre 0-2. És a dir que el Mataró –sorprèn la dada– ni tan sols han aconseguit marcar un gol al rival ciutadà a camp propi. En canvi, sí que han guanyat els mataronistes a Cirera aquestes dues darreres temporades (0-1 i 1-2).

Veurem si aquest diumenge el Mataró imposa la condició de líder destacat i la gran ratxa d’imbatibilitat (9 partits en el còmput global, i també 9 jugant com a local). Però lògicament no podem destacar que el Cirera torni a sorprendre el conjunt de José María Polo. I és que els cirerencs quan juguen com a visitant són un equip temible, i només cal veure que han fet més punts fora que a casa. Aquesta és, en definitiva, la gràcia de l’esport, i més en concret dels derbis. Aquells partits en què el tòpic suat ja diu que “pot passar de tot”.

Això és el que ha de fer acostar el màxim d’aficionats al camp del Centenari per viure esport de “quilòmetre zero”. Dos equips amb molts jugadors de la nostra ciutat que esperem que ens serveixin un bon espectacle!