Piscina Olímpica coberta a Mataró?

Joan Masriera. Director tècnic del CN Mataró. Article d'opinió

  • Joan Masriera
  • Dijous, 26 Febrer 2015 00:00

Esports, foto editorial tot esport- CN Mataró (1664)

D’unes setmanes ençà he tingut la satisfacció com a mataroní de veure com l’Ajuntament procedia a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol d’Els Molins i aprovava, en el pressupost del 2015, el cobriment de tres pistes poliesportives (Casal de Joventut, Eusebi Millán i Cirera). Acompanyant l’equip femení de La Sirena, el gener passat vam comprovar a la ciutat hongaresa de Szentes, amb 30.000 habitants, com a l’estiu havien estrenat una piscina de dimensions olímpiques coberta i amb graderies per a 800 persones.

La construcció de piscines cobertes d’aquestes dimensions i amb graderies suficients no és un fet aïllat a Europa aquests darrers anys, tot i la crisi. Ho hem pogut comprovar les darreres temporades, també a l’estat espanyol. A Mataró disposem d’esportistes amb nivell suficient perquè la ciutat pugui gaudir de les màximes competicions que es poden desenvolupar en el medi aquàtic. El que no tenim són les instal·lacions per poder-ho fer en moltes èpoques de l’any de forma digna.

¿No seria bo per a tots nosaltres, no sols a nivell esportiu, sinó també econòmic, de promoció de la ciutat, etc., disposar d’una piscina de dimensions olímpiques coberta, amb el suficient aforament, que permetés la celebració de competicions europees i estatals d’alt nivell de natació i waterpolo, a les que hem de renunciar per la falta d’una instal·lació adequada que ho permeti? Com a exemple més proper, aquesta setmana, Cadis (120.000 habitants com Mataró), acollirà el Campionat d’Espanya Júnior de natació en una piscina olímpica coberta amb graderies per a 1.300 persones.

Aquesta competició mourà entre nedadors i acompanyants, al voltant de 1.700 persones, que amb la seva despesa afavoriran l’economia de les empreses i ciutadans d’aquella ciutat. S’apropen les eleccions municipals. Penso que aquest pot ser un tema que caldria incloure en el debat que portin a terme les diferents forces polítiques disposades a treballar pel bé de Mataró i els seus ciutadans. En parlem?