Arriba el gran “clàssic” de la Xina

Madrid i Barça s’enfronten aquest dissabte a les 18 hores

Futbol 2013, foto editorial tot esport-classic

Aquest dissabte dia 25 d’octubre a les 18 hores es juga el gran clàssic del futbol espanyol, un partit que en els darrers anys ha esdevingut el gran clàssic del futbol mundial. El matx es veurà en horari de màxima audiència a la Xina, a Qatar i altres països on el futbol està arrelant en els últims temps, però a Catalunya i a Espanya no. Un fet que ara fa deu anys semblava impossible, quan l’anomenat partit del segle aturava el país. Ara ja no importa que la gent treballi, estigui comprant o simplement acompanyant els seus fills a jugar amb els seus clubs, si a casa nostra l’audiència no és bona no passa res, a Mediapro (empresa que té els drets del futbol espanyol) mentre el partit el mirin milions de xinesos, ja li va bé.

L’any passat ja vam tenir un Madrid Barça a les 16 hores d’un dissabte, doncs bé aquesta temporada el tenim a les 18 hores. Una hora on molts dels equips de futbol de Catalunya i de molts altres esports posen els partits de la base. Hi haurà molts nens i nenes que no podran veure els seus ídols perquè en aquells moments estaran jugant, mentre el pare, a la grada, segueix el clàssic pel transistor o des de la tele del bar del camp o del pavelló de torn. Segur que molts equips previsors hauran canviat l’hora dels seus partits, altres els hauran suspès i alguns l’hauran posat a aquesta hora esperant que el rival no es presenti per guanyar els punts sense guanyar.

L’audiència a Catalunya i a la resta d’Espanya serà molt gran, però encara podria ser més gran si el partit es jugués a les 22 hores o diumenge a les 19 hores, però bé ens tocarà veure’l després de la migdiada de dissabte perquè milers de xinesos i qatarians puguin veure Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo i companyia. Però bé, avui dia el que mana per sobre l’esport, la passió i el futbol són els interessos econòmics, i ara per ara els xinesos i Qatar són els que més cèntims tenen.