Bon cop d’estic!

El CH Mataró i l’Iluro HC dos clubs que treballen bé des de baix

Hoquei 2013, foto editorial tot esport-bon cop d'estic

Un dels esports que més alegries ha donat històricament als mataronins ha estat l’hoquei patins. Ara, després d’uns anys de lleugera baixada, després de la històrica Copa CERS, el Club Hoquei Mataró està recollint els fruits del seu excel·lent treball de base per començar a assolir de nou importants èxits esportius.

El primer i gran èxit l’ha protagonitzat el primer equip femení que per primera vegada ha aconseguit pujar a l’OK Lliga. I diem primer equip perquè dir-li “sènior” seria una exageració, ja que compta amb una plantilla joveníssima on la majoria de jugadores no passen dels setze anys. Un bloc compacte entrenat pel jove Oriol Feliu, que ha aconseguit de manera brillant guiar-les a la màxima categoria. Veient la mitjana d’edat de l’equip no cal dir que en els pròxims anys prometen moltes alegries.
La generació de la portera Marta Bartrès, campiona del món, segur que estarà molt orgullosa de veure com algú recull el seu testimoni.

L’altre ascens anhelat és el de l’equip masculí del mateix club, que també amb una plantilla jove està liderant la 1a Divisió Estatal, ara mateix amb cinc punts de marge sobre el quart classificat, primer equip que no puja. Seria el millor colofó a una gran temporada del club del Pavelló Jaume Parera.

Seguint al barri de Cirera, però a la part més alta, ens hi trobem l’altre equip d’hoquei de la ciutat, en aquest cas d’hoquei herba: l’Iluro Hockey Club. Una entitat que ha estat notícia aquesta setmana per haver rebut el premi a millor club europeu de la Federació Europea de Hockey. Ho han fet en categoria de clubs mitjans (de 100 a 300 jugadors), i gràcies precisament al foment de l’hoquei herba, i els diversos programes de foment i promoció d’aquest esport.

I és que com ens agrada recordar des d’aquest espai, les grans coses s’han de començar a construir des dels fonaments. Per això no tenim cap dubte que els esports d’estic ens donaran èxits per molts anys!