Sobre rodes cap amunt

Els dos equips del CH Mataró poden pujar a la màxima categoria estatal

  • Josep Gomà
  • Dijous, 03 abril 2014 00:00

Esports, foto editorial tot esport-sobre rodes cap amunt

Ara fa unes setmanes, parlàvem de l’excel·lent campanya que estaven fent els dos equips de waterpolo del Centre Natació Mataró, situats a l’elit estatal, i avui ho farem dels dos equips del Club Hoquei Mataró que lluiten per pujar a la màxima categoria estatal.
Es podria dir que, tant un esport com l’altre, potser ho tenen més fàcil per arribar a dalt que altres (com futbol, bàsquet, handbol o futbol sala, que estan molt més estesos arreu de la geografia espanyola), però tot i això no és fàcil situar-s’hi, ja que són dos esports en els quals Catalunya podria brillar molt en el context internacional, com ho demostra el fet que les seleccions espanyoles estan formades majoritàriament per jugadors i jugadores d’aquí.

L’equip masculí, com és ben sabut, ja ha estat en diverses etapes a la Divisió d’Honor i també a l’OK Lliga. Quan era Esport Ciclista Mataró ja va jugar la Copa d’Europa, i ara fa cinc anys el CH Mataró va guanyar la Copa CERS i va jugar la Champions i la Copa Intercontinental. Ara el tenim comandant la classificació de la 1a Estatal amb un avantatge de sis punts sobre el quart, l’Alcoi, que és l’equip a qui van derrotar el passat dissabte, i ens esperen sis jornades d’infart per tal d’assolir un dels tres llocs d’ascens.

En canvi l’equip femení no ha arribat a jugar mai a l’OK Lliga, que fou creada la temporada 2008-09 sense la participació de cap equip català, però on, a poc a poc, ja s’ha arribat a la majoria d’equips catalans. Sí que s’havia jugat el Campionat d’Espanya la temporada 2006-07, aconseguint un tercer lloc que va servir per poder participar en la Lliga Europea, on el CH Mataró va acabar en cinquena posició l’any 2008.

Aquest equip femení, que prepara Oriol Feliu, demà dissabte a ¼ de 7 s’ho juga davant el Voltregà B i necessitarà el suport dels aficionats per assolir l’ascens tan anhelat. Som-hi!