Aprofitem-ho, Mataró!

La Volta amb el millor cartell passa per casa nostra dilluns i dimarts

  • Cugat Comas
  • Divendres, 21 Març 2014 00:00

Esports, foto editorial tot esport-aprofite-ho mataro

Dilluns vindran a “tombar” a Mataró, venint de i tornant a Calella. Faran un esprint bonificable al Camí de la Geganta. L’endemà, allà mateix al Nou Parc Central, veurem tot el “circ” muntat i la sortida neutralitzada. A casa nostra, sí. La Volta a Catalunya, però quina Volta!

Un dels accents que els darrers temps ha volgut posar Mataró en tot el que seria promoció de ciutat, és aquest, sobre els esdeveniments esportius. És una moneda amb dues cares diferents i complementàries: per una banda s’aposta per fer d’amfitrions d’esdeveniments i proves de referència. Per l’altra, de fomentar un turisme esportiu que posa en valor la ciutat i el seu entorn. L’esport com a oportunitat, podríem dir. Més enllà d’aquesta perspectiva més en clau de ciutat, d’interès general, que dilluns i dimarts passi el pilot que passarà per casa nostra implicarà, per a molts, un petit trànsit emocional. L’afició pel ciclisme a televisió ha estat sovint estigmatitzada però el fet d’anar a veure en directe els herois de les tardes nostres de cada setmana és, encara més, una activitat peculiar. Aprofitin si poden. Vagin a veure l’esprint de dilluns o com els ciclistes enfilen la Ronda Barceló que els hauran asfaltat per a ells. Dimarts, si poden, marxin aviat de la feina o portin els néts a veure com els menuts i els espigats signen en un control i es deixen fer fotos. Va de debò, que és un esdeveniment.

Aquest any per tàctica dels corredors, decisió dels equips o atzar del calendari la Volta es converteix, possiblement, en la prova amb una millor relació de corredors inscrits. Els favorits de Tour i Giro estranyament es creuen i a Mataró els tindrem a quasi tots. Potser ells no seran els protagonistes de la carrera, però la seva presència estimula l’interès per la prova. Els mites del ciclisme d’avui, pràcticament la llista completa, al carrer de casa que sempre serà el Camí de la Geganta. Jo no m’ho penso perdre.