El Quadis està on no havia estat mai

L’equip de Beto Fernàndez lluita pel segon lloc de la Divisió d’Honor

  • Josep Gomà
  • Dijous, 06 Febrer 2014 11:07

Waterpolo 2013, editorial tot esport- El Quadis on no havia estat mai

En els darrers anys l’equip femení de waterpolo del CN Mataró ens té acostumats a ocupar la segona plaça del waterpolo estatal, però això no havia succeït en el cas del waterpolo masculí, i ara mateix es produeix un fet insòlit, almenys amb la temporada ja tan avançada, de veure els dos equips del Centre situats darrere dels dos líders intocables del waterpolo català i estatal.

En els darrers temps tot el que s’havia pogut aconseguir havien estat quatre quarts llocs a la fase regular (03-04, 04-05, 09-10, 10-11) i també quatre semifinals del “play-off” (01-02, 03-04, 04-05 i 10-11). Anant molt més endarrere en el temps, l’any 1960, quan encara no hi havia lliga a nivell estatal i es disputava un Campionat d’Espanya en una fase final on jugaven els millors de Catalunya i el millor de la resta d’Espanya, l’equip del Centre Natació Mataró va aconseguir el tercer lloc estatal darrere un imbatible Club Natació Barcelona i del Sabadell. Aquella és la millor classificació mai assolida a nivell estatal per un equip masculí del Centre, on destacava per damunt de tots el porter internacional Josep Gasull, que aquell any va ser proclamat millor esportista de la ciutat. Al seu costat jugaven A.Roig, Gamell, M.Roig, Romeu, Crespo, Campoy, Cruzate i Plana, i l’entrenador era Francesc Ballbé.

Ara, sota la direcció d’un tècnic de la casa com és Beto Fernàndez, l’equip del Quadis aspira a un segon lloc, que costarà, perquè el Terrassa ho posarà difícil, i que seria tot un èxit. Hi ha qui podria dir que la crisi ha afectat la majoria d’equips, però aquí també s’ha reduït la quota de jugadors estrangers, que es limita al sensacional porter polonès Michal Diakonov, al búlgar ja nacionalitzat, Svilen Piralkov, que ha tornat després de deu anys. Al seu costat tres catalans no mataronins (tot i que Fran Sànchez ja és com de casa) i la resta jugadors de la pedrera. Bona feina i bona organització esportiva que està donant el seu fruit. Enhorabona!