L’esport femení fa l’agost

Diversos títols mundials, europeus, medalles... amb segell mataroní

Fa goig veure les alegries que l’esport femení ens ha donat als mataronins aquest estiu. El més destacat sens dubte és l’èxit de les waterpolistes Marta Bach i Roser Tarragó, les dues mataronines que, formant part de la selecció estatal, es van proclamar campiones del món a Barcelona 2013. Però no hem d’oblidar que Ariadna Pujol i Laia Flores van emportar-se el títol europeu sub-18 de bàsquet a Croàcia. Dos títols de prestigi de quatre esportistes formades a la nostra ciutat que estan cridades a ser molts anys al màxim nivell.

Però no han estat els únics èxits, ja que també hem de destacar la medalla de plata al Mundial júnior de waterpolo de Carla Graupera, Bach, Tarragó; la medalla estatal de Sara Dorda formant part del relleu 4x400 de l’AA Catalunya, i una gran notícia com l’acord del Centre Natació Mataró amb l’empresa de congelats La Sirena per ser el nou patrocinador de l’equip femení de waterpolo agafant el relleu d’El Tot Mataró, donant suport a l’esport femení.

El més positiu de tot plegat és la naturalitat amb què celebrem a casa nostra els èxits de l’esport femení. Malauradament, però, feu la prova de mirar un telenotícies de qualsevol cadena fora de l’època estival avui mateix– i a veure quant d’esport femení veieu. Exacte: tendeix al zero. Les mateixes cadenes estatals o catalanes que a l’estiu van donar cobertura als èxits del waterpolo femení, de Mireia Belmonte, de Ruth Beitia, ara començaran mesos i mesos d’ignorar l’esport femení. Per ells és més important parlar del Bayern de Pep Guardiola, dels (no)fitxatges del Real Madrid, o de si Iker Casillas seu més o menys content a la banqueta. Durant la major part de l’any no existeix ni el waterpolo femení, ni el futbol femení, ni l’handbol femení, ni el bàsquet femení...
Bé, des d’aquí, modestament seguirem com sempre posant l’esport femení al nivell que creiem que es mereix. El que s’ha guanyat pels propis mèrits.