Aquí fem castells a l’aigua

Però les decisions polítiques poden impedir que els aixequem

  • Josep Gomà
  • Dijous, 25 Juliol 2013 00:00

El Tot 2013, Editorial Tot Esports, Fem castells a l'aigua

Ja tenim les vacances a tocar. Unes vacances que aquest any per a molts clubs es presenten una mica intranquil·les degut a la crispació generada arrel de les inspeccions realitzades per la Seguretat Social a diverses entitats. Sabem que des del grup municipal del partit que governa a Madrid se’ls ha fet arribar una nota pretesament aclaridora, volent treure ferro a la qüestió i intentant reduir la sensació de por que s’ha creat. Però potser faria falta, com en altres temes, que qui aclarís les coses fos alguna persona amb un càrrec més alt.

Tothom estarà d’acord en què és bo que els joves, i els no tan joves, facin esport, i que és convenient que hi hagi gent (directius i tècnics) que sense cap ànim de lucre es dediquin a fer-ho possible. L’esport crea valors i llaços d’amistat entre els seus practicants que mai s’esborren i això, almenys pel que fa als casos de la gent que treballa a l’esport modest, és una cosa que no hauria de tributar. Potser més aviat hauria de desgravar...

No cal que aquests clubs esportius modestos hagin de funcionar com si fossin una empresa, generant problemes a uns directius que ho fan per amor a l’art. Això farà que ningú s’hi vulgui ficar. Tothom sap que els diners que mouen aquests clubs no acaben en paradisos fiscals, on sí que hi van els dels corruptes que tots tenim al cap... i que, en canvi, possiblement passaran l’estiu ben tranquils.  L’altre dia a la inauguració del Mundial de natació vam veure com els catalans som capaços d’aixecar castells fins i tot dins l’aigua. Potser és un símbol del que podem fer conjuntament, i que fan els nostres clubs, per mantenir un ideal. Però no serà possible fer-ho si se’ls treu l’aire als que l’aguanten des de sota.

Bones vacances a tots i relaxem-nos fins a finals d’agost!