El Girona i l’Hospitalet OK, el Lleida K.O.

El passat cap de setmana vam gaudir amb els play-off d’ascens a 1a i 2a A

  • Eloi Sivilla / Foto arxiu
  • Dijous, 20 Juny 2013 13:08

El Tot 2013, Editorial Tot Esports, El Girona, i l'Hospitalet ok

El passat cap de setmana vam gaudir amb els play-off d’ascens a 1a i 2a A
Aquest cap de setmana vam tenir triple sessió de futbol català a Esports3. El canal esportiu de Televisió de Catalunya va emetre els play-off d’ascens a Primera Divisió i a Segona a que estan disputant tres equips catalans, el Girona, l’Hospitalet i el Lleida.

La televisió pública catalana s’ha bolcat amb el futbol català i més concretament amb el FC Girona que vol fer història i pujar a la lliga BBVA i ser el tercer equip català a la màxima categoria estatal. El Girona va guanyar 3 a 1 l’Alcorcón i ara jugarà la final dels play-off d’ascens davant l’Almeria, un equip amb un pressupost molt superior i que la temporada passada jugava a Primera. Però el Girona, entrenat pel maresmenc Francesc Sicília “Rubi”, per qui s’han interessat per fer-se amb el seus serveis Tito Vilanova i Pep Guardiola, vol combatre la teòrica superioritat andalusa amb il·lusió i ganes i agafar el relleu del Nàstic de Tarragona que va ser el darrer equip català que va jugar a Primera amb Barça i Espanyol. Els gironins jugaran primer a casa i després a Almeria, esperem que els catalans aconsegueixin l’ascens i tot Catalunya celebri aquest èxit d’un dels, fins fa poc, modestos del futbol de casa nostra.

Els altres dos partits que vam poder veure el cap de setmana passat van ser els de l’Hospitalet i el Lleida. L’Hospi, dirigit per l’ex-tècnic del CE Mataró Miguel Álvarez, va guanyar 2 a 0 el Caudal asturià i ara es jugarà l’ascens a Segona A davant l’Éibar, un dels històrics del futbol de plata estatal.

Menys sort va tenir el Lleida. Els de la terra ferma van jugar amb la samarreta de la senyera a Jaén, però després que el matx acabés amb empat, els penals van dictaminar qui continuava viu a la lluita per l’ascens a la Liga Adelante. Una llàstima, ja que si el Lleida hagués passat s’hauria enfrontat a la final a l’Hospitalet i ja podríem celebrar l’ascens d’un equip català a la Segona Divisió A.