Hem de seguir obrint la ciutat a la platja i el mar

Triatlons, regates, travessies... i a l’estiu en seran més

El Tot 2013, Editorial Tot Esports, Obrim la ciutat al mar

La nostra ciutat té uns privilegis que sovint no hem sabut explotar com cal. Parlo de la situació geogràfica, amb el mar, la platja i un esplèndid passeig marítim per practicar-hi tota mena d’esports. Un espai magnífic que l’esport popular ja s’ha fet seu, i només cal veure la gentada que baixa a mar a fer el que abans en dèiem “fúting”, i ara en diem “running”.

També hi podem veure esport de competició sobretot quan arriba el bon temps, com l’exitosa XIII Triatló Ciutat de Mataró, la 2a Travessia Ciutat de Mataró d’aquest diumenge (organitzades pel CN Mataró) o la Regata Tot Mataró que organitza el Club Vela Mataró aquest cap de setmana. Competicions que fan que, amb el bon temps, gran part de l’activitat es traslladi dels recintes tancats cap als espais oberts. Perquè ja ben entrats a l’estiu tindrem segur tornejos de volei platja, handbol platja, futbol platja, rugbi platja... esports que tenen una curta durada a la nostra ciutat, tot i que algun com el volei fa temps que és olímpic. Curiosament –i explicaré el cas de l’handbol platja que em toca de més a prop– hi ha ciutats com Granollers que el practiquen tot l’any.

Tenen un espai d’entrenament fix mentre que a Mataró només el podem practicar en condicions dos dies l’any, els dies del torneig. Resulta que les porteries que hi ha a la platja estan gairebé al doble de la distància reglamentària, amb el que resulta complicat fer entrenaments seriosos. Així es dóna la paradoxa que en ciutats sense platja juguen més a handbol platja que a Mataró. Tinc la constància que des de l’Associació que promou l’handbol a Mataró, així com des del Joventut Mataró, es faran gestions perquè el camp de la platja s’adeqüi a la pràctica d’aquest esport. Esperem que es pugui aconseguir que aquest i els altres esports de platja guanyin adeptes a la nostra ciutat. Perquè (de moment) de platja no ens en falta!