Cap discapacitat priva de fer esport

El CN Mataró acull el Campionat d’Espanya de Natació per a sords

Aquest dissabte a les instal·lacions del Centre Natació Mataró es disputarà el Campionat d’Espanya de Natació per a sords. Una competició organitzada per la Federació Espanyola d’Esports per a sords juntament amb el CN Mataró i el Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró. A més el campionat és classificatori pels pròxims Jocs Olímpics per a sords que es disputaran aquest estiu a Sofia (Bulgària).

Aquest campionat, del que podrem gaudir a casa nostra, és una prova veraç d’alguns dels veritables valors de l’esport com són l’esperit de superació personal, l’esforç, la solidaritat, la unió i la integració. I una mostra més que fer esport està a l’abast de tothom, i que cap discapacitat és impediment de competir i fer l’esport que a un li agrada.

Aquí a Mataró ja tenim experiència que cap discapacitat priva de fer esport, l’exemple més clar el tenim en l’equip de futbol sala adaptat de l’Arquera. Un equip format per nois i noies amb alguna discapacitat psíquica o física que ja porta força anys competint a nivell català i assolint títols i trofeus. I ho han fet sense tenir en molts moments el suport de patrocinadors ni de l’administració pública. Després de molts anys, finalment la ciutat de Mataró, i més concretament l’Institut d’Esports, es van enrecordar d’ells i van pujar a buscar un guardó a la gala de la Nit de l’Esport. Amb el simple fet de pujar a l’escenari i que tothom els aplaudís, ells ja en van tenir prou, no volien ser els millors del món, ni volien sortir a televisions i diaris d’arreu del món, ni tant sols rebre un premi econòmic, només buscaven el reconeixement de la seva ciutat i que la població s’assabentés de qui eren i què feien.

Doncs bé, dissabte si tenen una estona abans de l’enèssim clàssic entre Barça i Madrid, aquest cop a l’hora de la migdiada, passin pel CN Mataró a gaudir del veritable esport.