Vivim l’era del domini de les plataformes TV

Prisa i Mediapro controlen el futbol estatal i ara ens deixen sense Eurosport

Després de moltes setmanes sense el gran clàssic, ja el tornem a tenir aquí. Aquesta setmana s’hauran enfrontat un altre cop Barça i Madrid i només l’hauran pogut veure els que tinguin contractat Canal Plus o aquells que el vegin al bar o a casa d’un amic o familiar. El partit de tornada al Camp Nou també el retransmetrà Canal Plus, com també el partit de lliga entre aquests dos gegants del futbol mundial. Mentre que el partit de la primera volta el va oferir Gol TV. És a dir que tots els clàssics d’aquesta temporada, si no n’hi ha algun altre de Champions, els hauran emès les dues empreses que es disputen els drets del futbol espanyol, Mediapro i Prisa.

Elles, juntament amb la LFP, decideixen quin dia i a quina hora han de jugar els equips, per això tenim partits els divendres, els dilluns i fins i tot el Madrid i el Barça juguen a les 12 del migdia d’un diumenge. Ells paguen als clubs i ells decideixen com on i quan s’emeten els partits per la televisió. En el cas de Prisa també té el control sobre altres competicions com la NBA, el Sis Nacions de Rugbi o la NFL.

Però si parlem de canals esportius, ara mateix hem de parlar del canal Eurosport, un dels canals esportius més antics del vell continent. Un canal que deixa de banda el futbol i ofereix esports minoritaris com l’esquí, l’atletisme, tennis, billar o boxa.

A més és el canal de referència per seguir els grans esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics, els mundials d’atletisme i natació o el Tour. Doncs bé, fins ara Eurosport es podia veure a través de diverses plataformes de televisió de pagament, però aquest 2013 el canal europeu ha trencat peres amb els teleoperadors estatals com Canal Plus i s’ha deixat de veure a casa nostra. Tocarà sintonitzar-lo per internet, o anar a presenciar actes com el passat Campionat de Catalunya de Cros celebrat a Mataró o veure esdeveniments esportius en obert com el passat Mundial d’Handbol.