On volem jugar els catalans?

S’ha d’impulsar el marc europeu... i el català

Després de la manifestació de la Diada, Sandro Rosell, no va tardar a dir que el Barça continuaria jugant a la Liga Nacional (és Nacional, tot i que no es diu, i suposo que es refereix a la “nación espanyola”) de Futbol Profesional, tot i que l’altre dia, després que al camp es cridés “independència”, va dir que sempre respecta el que opina la majoria dels associats. Va posar d’exemple el Mònaco, que juga a la lliga francesa, però la veritat no crec que s’hagi de comparar Catalunya amb el principat, més aviat ens podem comparar amb Holanda o Portugal. I si es parla d’independència crec que ha de ser a tots els efectes.

Tothom “pateix” perquè no tindríem els “clàssics” Barça-Madrid. Doncs que els juguin a Europa! I si volen després que facin una Supercopa Ibèrica o el que sigui. Comença a ser hora de crear una lliga europea, estil NBA, en la qual hi siguin els equips més forts, i que només participin en aquesta lliga, i no cal que hi entrin Cluj, Bate Borisov, Nordsjælland o Braga, amb tots els respectes. Potser per sota podria haver-hi una segona divisió, i després ja les lligues holandeses, portugueses... i també escoceses (que ja la tenen) i naturalment catalanes, algunes de les quals es podrien unificar com volen fer als països nòrdics.

Però aquí a Mataró el problema que ens toca és el de les competicions estatals de segon nivell, que les federacions espanyoles volen mantenir i que són absolutament ruïnoses. Bildu, en el seu programa per a les properes eleccions basques, ja diu que pensa implantar un model esportiu amb un marc basc de competició propi trencant amb les competicions estatals.

Recordem la veu de Del Bosque, el seleccionador estatal, dient que els catalans tenen tot el dret a decidir el seu futur. De moment els bascos volen decidir ja en el tema esportiu. Fem-ho nosaltres també.