Santa Susanna realitza un festival al voltant de la figura de Shakespeare

Des del passat dia 15 d'agost i fins el dia 30, a la localitat maresmenca de Santa Susanna es celebra el I Festival Shakespeare. Podem definir aquest festival amb paraules del seu propi director, Paco Azorín, com una trobada en un mateix temps i en un mateix espai de propostes escèniques molt diverses, però amb un comú denominador: l'univers del genial dramaturg.

La varietat de propostes es va evident tan sols al fullejar el programa, ja que hi trobem des d'una representació força fidel de Ricardo III fins a un Romeu i Julieta amb sabor andaluç, passant per un espectacle infantil de pallassos i una lectura comentada de disset sonets.

La intenció del jove equip de professionals del teatre encarregat del festival és que cada agost el marc incomparable de la Masia Can Ratés on té lloc el festival es converteixi en una cita obligada i en un autèntic punt de reunió, creació i debat internacional al voltant de la figura de l'autor.

Aquesta visió internacional i el segell de qualitat són dos trets que es comproven facilment. El primer d'aquests, per la programació d'espectacles en llengües extrangeres, com un recital de sonets en francès i anglès i dues comèdies, una també en llengua anglesa i l'altre en italià, però també per la presència de públic extranger en espectacles en la nostra llengua.

I la qualitat del programa es indiscutible, ja que està format per noms tan importants i coneguts com el de Sol Picó, Salvador Oliva, Àngel LLàcer, Manel Barceló i molts altres.

Per acabar, només vui recomenar als amants del fenomenal William Shakespeare la seva presència al festival, que de ben segur aconseguirà el seu objectiu i es farà un forat en el panorama cultural i teatral internacional.

Marta Pedrico // Mataró Notícies