La Federació Catalana de Voleibol dóna la raó al Boet Mataró i repetirà la fase final del Campionat

El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Voleibol ha reconegut les irregularitats en les designacions arbitrals de la fase final del Campionat de Catalunya de sèrei B de voleibol i repetirà la fase. L’organitzador i campió de la fase, l’Olot, ha recorregut aquesta decisió.

El Boet Mataró va presentar un informe perquè creia que els vincles entre els àrbitres i els equips gironins que participaven no van permetre la igualtat de condicions a tots els equips. Recordem que els dos àrbitres que van xiular la fase, eren, a més, jugadors de l’AVAP Girona i de l’Olot. La federació, tenint en compte l’informe que va presentar el Boet, ha reconegut que el campionat va violar la reglamentació vigent i ha decidit repetir-lo. El campionat s’haurà de jugar novament a Olot amb els mateixos enfrontaments. En la primera semifinal, jugaran l’AVAP Girona contra Lestonnac de Barcelona. En la segona semifinal, el Boet disposarà d’una altra oportunitat per vèncer l’Olot, que el va guanyar en l’anterior enfrontament per 3-1.

Aquesta decisió sense precedents del Comitè de Competició ha aturat les competicions en què es veien implicats aquests quatre equips: la fase de promoció d’ascens i la lliga catalana de primera divisió. La federació, a més, haurà d’assumir els costos de la repetició del campionat, com són els desplaçaments, les dietes i les tarifes arbitrals.

El Boet, per la seva banda, creu que la decisió de la federació li dóna la raó, però lamenta haver de tornar a Olot. L’entrenador del Boet Mataró, David Casas comenta: “La pista de l’Olot és tradicionalment complicada, i més ara, que a causa de la nostra protesta cal repetir un campionat que l’Olot havia guanyat. Si no sortim prou concentrats a jugar, l’ambient de la grada ens pot perjudicar”.

Mariona Vivar