Els mataronins Guim Roda i David Tomàs aconsegueixen el triomf en les 24 hores del Circuit de Catalu

Els mataronins Guim Roda i David Tomàs van contribuir a la quarta victòria de l’equip Folch Endurance- Yamaha en les 24 hores motociclistes del Circuit de Catalunya. Aquesta tradicional prova de resistència, disputada a Montmeló, va tenir un emocionant final, ja que tot i manar amb comoditat durant les primeres hores de la cursa, un error de Tomàs va suposar una sanció de 12 voltes que va donar més emoció a la cursa. Al final, el bon treball dels corredors i l’equip en general va permetre la remuntada que es va confirmar a només dues hores per acabar la carrera. Aquesta edició de les 24 hores va resultar ser una autèntica festa amb milers de persones participant en l’espectacle dins i fora de la pista, que va aplegar segons l’organització uns 35.000 aficionats.

Greu problema, gran remuntada
L’equip guanyador, capitanejat per Josep Ma Folch, amb els dos mataronins i el valencià Àlex Hervàs, va córrer amb una Yamaha YZF R1 998, va tenir el seu pitjor entrebanc a la novena hora de cursa. Un error del mataroní Tomàs va provocar una sanció de dotze voltes en no respectar el semàfor de boxes i sobrepassar la velocitat permesa al pitlane. Tot i això, al llarg de la nit el treball dels pilots del Folch Endurance va ser sensacional, fins que a falta de dues voltes i en aprofitar una sortida de pista de Dani Ribalta (de l’equip que manava llavors la cursa), van retornar al primer lloc de la cursa que acabarien emportant-se amb només una volta d’avantatge.

El podi final de la classificació general de les 24 hores es va completar al segon lloc amb el Suzuki Català-Residencial Golf (amb Jerónimo Vidal, Daniel Ribalta i Dani Oliver) amb 707 voltes, i al tercer lloc amb l’equip Yamaha- Pons (amb Salvador Cabana, Carmelo Morales i Diego Lozano) amb 697.