L'última aventura commovedora de Jack Nicholson i Morgan Freeman

Ahora o nunca (The bucket list). Rob Reiner. Estats Units. 2008

L’argument: Edward Cole i Carter Chambers són dos malalts terminals de càncer que comparteixen habitació a l’hospital. Malgrat que provenen de móns diferents, l’un és multimillonari i l’altre ha treballat 40 anys de mecànic, s’uneixen per emprendre un viatge que els ha de permetre fer tot allò que sempre han desitjat. Amb un llistat de coses a fer, els dos homes inicien el que serà la darrera aventura de la seva vida.

L’anècdota: Rob Reiner, director de comèdies d’èxit com ‘La princesa prometida’ o ‘Cuando Harry encontró a Sally’, presenta aquest film que compta amb un tàndem protagonista de luxe: Jack Nicholson i Morgan Freeman. Entre tots dos sumen quatre Òscars i 12 nominacions.

Diagnòstic: ‘Ahora o nunca’ és una cinta entretinguda que parla de com afrontar la mort, des de l’optimisme i la vitalitat de dos personatges peculiars. Es tracta d’un film que parteix del melodrama i que, just abans de convertir-se en lacrimogen, fa un gir inesperat i s’endinsa en el terreny de la comèdia. Divertida i commovedora a parts iguals, la pel·lícula deu el seu èxit a la presència de dos ‘grans’ que omplen la pantalla amb una àmplia gamma d’emocions que van de la serenitat a l’eufòria. Sense pretensions, la cinta transmet l’alegria de viure i l’energia dels que busquen la felicitat.

Efectes secundaris: Adient per sortir del cine amb ganes de viure intensament. Carpe diem.