Elena Martínez queda tercera al Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes

El Centre Natació Mataró aconsegueix dotze medalles al Campionat de Catalunya Absolut Jove i Júnior

Elena Martínez queda tercera al Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes La nedadora del Centre Natació Mataró Elena Martínez es va fer amb el tercer lloc en la prova dels 10 km en el Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes celebrat a Candelaira (Tenerife).La guanyadora va ser la gran figura estatal de l'especialitat, Esther Núñez (CN Sabadell) amb un temps d'1h 31'13", prenent quatre minuts d'avantatge a la segona que va ser Aïna Llopis (Barceloneta). La nedadora del CN Mataró va arribar només a 17 segons de la segona classificada, però penjant-se una valuosa medalla de bronze.Dotze medalles per al Centre Natació Mataró al Campionat de Catalunya Absolut Jove i JúniorLa setmana passada a darrera hora vam rebre alguns resultats de natació de les proves disputades entre els dies 30 de juny i 2 de juliol, dels quals vam informar, però creiem que val la pena donar-los una mica més d'importància.A les piscines Picornell es van disputar els Campionats de Catalunya  dels grups G4 (júnior, 15 i 16 anys) i G5 (absolut jove, 17 i 18 anys) i en ells les nedadores del Centre Natació Mataró van obtenir ni més ni menys que dotze medalles.

Especial atenció mereix el paper que va fer Berta Cantó, una de les nedadores del Centre més destacada en el moment actual i que intenta arribar al que va fer fa uns anys Sílvia Parera. En aquests campionats va guanyar les tres proves de braça (50, 100 i 200 metres) en la categoria absolut jove, batent els rècords de Mataró en la prova més curta amb 34"60, millorant l'anterior en una centèssima, i en els 100 metres amb 1'14"63, rebaixant en mig segon més el rècord que ja havia establert al Trofeu Ciutat de Mataró i que estava en poder de Sílvia Parera. En els 200 metres va guanyar amb un temps de 2'42"83.

En aquesta categoria també va pujar al podi Judit Estivill en quedar tercera en 200 m esquena amb 2'42"06.A part d'elles, i demostrant l'excel·lent nivell de la natació femenina mataronina, en categoria júnior Aïna Jiménez va obtenir dos títols en 200 braça (2'48"79) i 200 estils (2'29"87) i Marta Serras va quedar campiona en 50 m esquena (32"14) i sots-campiona en 100 m esquena (1'09"03) i 200 m esquena (2'27"58).

Els tres podis restants van ser pels tres equips de relleus femenins de la categoria júnior: el relleu 4x100 lliures (M. Serras, M. Nieto, A. Rivas i A. Jiménez) es va proclamar campió de Catalunya amb un temps de 4'12"69. Les mateixes nedadores es van proclamar sotscampiones amb el relleu 4x200 lliures amb 9'11"87. I finalment el 4x100 estils format per M. Serras, A. Jiménez, I. Illa i M. Nieto van assolir el bronze amb 4'43"84.

Sota la direcció dels entrenadors Joan Parra i Sergi Garcia, van completar l'equip Anna Fraile, Núria Fraile, Jordi Molné, Ferran Font, Sergi Cerezuela, Francesc Vila i Edi Emilov. A nivell de classificació per clubs el millor lloc el va assolir l’equip júnior amb la cinquena posició final i 319,5 punts, tant sols 10 puntsdarrera el quart classificat, el CN ATLÈTIC-BARCELONETA.Adriana Roca puja dos cops al podi al Campionat d'Espanya de la JoventutEntre el dimarts 27 i el dijous 29 de juny es va disputar a Alacant el Campionat d'Espanya de la Joventut, i allà hi van ser encapçalats pel seu entrenador Gerard Floriach i formant part de l’equip de Catalunya, quatre nedadors del Centre: Andreu Valls, Adriana Roca, Sandra Dorda i Clara Rodríguez, després d’assolir les mínimes per participar en aquesta competició que es celebra anualment, organitzada pel Consejo Superior de Deportes, i reservada a nedadors i nedadores nascuts l’any 93.

Una vegada disputades les tres jornades, el balanç de les actuacions dels nostres va ser del tot favorable. Adriana Roca va pujar al podi en dues ocasions en proclamar-se sotscampiona estatal en la prova dels 400 estils individual (5'31"25) i tercera en els 200 estils individual amb un molt bon temps de 2'35"64.

Sandra Dorda es va proclamar sots-campiona amb el relleu de Catalunya dels 4x200 lliures amb una marca de 2'19"1, i individualment, va finalitzar en el cinquè lloc en els 200 estils individual, sisena en els 200 lliures, i setena en els 400 lliures.Clara Rodríguez va assolir també una excel·lent marca en la seva posta del relleu 4x100 lliures (1'02"91), la millor de l’equip català, i va contribuir enormement a la consecució de la medalla de bronze. A nivell individual, la millor classificació la va aconseguir en els 100 lliures on va quedar cinquena.