Dani Morales: “Em va sorprendre endur-me tant els 50 com els 100 metres”

Parlem amb el nedador del CN Mataró campió de Catalunya de 50 i 100 papallona

Vas ser campió català en 50 i 100 papallona. T’ho esperaves?
Em va sorprendre una mica, sobretot en els 100. Ja no entreno el gruix de metres que entrenava abans i la dels 100 és una prova que t’hi has de dedicar més hores. En els 50 si esperava una medalla però endur-me les dos va ser una gran sorpresa per mi, tot i que sempre m’he especialitzat en els 100 dels que encara tinc el rècord d’Espanya.

Quin paper esperes fer als Estatals?
Els objectius són menys que els d’abans. He passat d’entrenar 4 o 5 hores diàries a fer-ho solament una. De cara a l’Open només faré els 50 i l’objectiu és entrar a la final A. Un cop allà a veure si puc lluitar per les medalles.

Per què entrenes menys?
Ara treballo en una feina que m’ocupa tot el dia i no puc dedicar tantes hores a la natació. A la meva edat he de buscar quelcom més professional.

La Berta Cantó i l’Albert Barrabino també són medalla. Ha millorat el nivell del CNM?
És el meu primer any al club però ja he vist que hi ha un gran nivell d’entrenaments i un bon nivell. Estem millorant i a veure si es pot demostrar a la Lliga Nacional.

La natació té l’atenció que mereix?
Per res. Mai ha tingut l’atenció dels mitjans que hauria de tenir i en els darrers anys inclús va de baixa. La premsa no s’interessa i hi ha menys nedadors que abans.

Et veus capaç de millorar les teves marques?
Sí. Estan força bé però per l’alçada de temporada que estem i el ritme d’entrenaments que duc potser pot millorar-se un segon als 100 i mig als 50. Preparant més a consciència l'Estatal i la Lliga Nacional ho intentaré.

Notícia relacionada:
Dani Morales campió de Catalunya absolut en 50 i 100 m papallona