Agenda esportiva del cap de setmana del 15 i 16 d’octubre

Cites importants per a l’esport mataroní al llarg de dissabte i diumenge

Entre els duels més destacats cal prestar vital importància a la final de la Lliga Catalana de Waterpolo que disputarà el CN Mataró Quadis davant el Sabadell. Per la seva part el CE Mataró rebrà a casa al Prat, en partit corresponen a la Tercera Divisió de futbol, on l’equip groc-i-negre buscarà la seva tercera victòria consecutiva. El Tot Mataró JHM visita la pista de l’Adrianenc, una de les bèsties negres dels handbolistes mataronins.

FUTBOL

Tercera Divisió

CE MATARÓ - Prat

Diumenge el Mataró rep el Prat, un equip que no visitava el camp del Mataró des de la temporada 1983-84 en partit de preferent que va acabar amb victòria local per 3-1. Si no ens fallen els arxius és l’única vegada que s’han enfrontat els dos equips en partit de Lliga. Ara bé, l’equip de la ciutat de l’aeroport va visitar la nostra ciutat per darrera vegada la temporada 2001-2002 enfrontant-se a la UE Cerdanyola en partit de 1a Catalana, en una temporada en que els del Baix Llobregat van aconseguir l’ascens a 3a Divisió. Van tenir un pas efímer d’un any per la categoria, però hi han tornat en aquesta temporada, conservant el bloc que els va donar l’ascens. I de moment estan situats a la zona intermèdia i fora de casa tenen un balanç d’un triomf a Palafrugell (0-2), un empat a Peralada (1-1) i una derrota a Cornellà (2-1). Si el Mataró juga com pot fer-ho no hauria de ser rival. Esperem que sigui així i per fi l’aficionat tingui una tarda tranquil·la en que pugui gaudir del bon joc groc-i-negre, que de moment ha brillat per la seva absència en els tres partits jugats fins ara davant Balaguer, Vilanova i Rapitenca.

Territorial Preferent

CERDANYOLA - Vilassar de Dalt

Aquest diumenge, la Cerdanyola rep al Camí del Mig a l’altre equip de la comarca, el Vilassar de Dalt, equip que ha començat la temporada amb força i que està a la zona de alta de la classificació. La Cerdanyola espera sumar els tres punts, que sumats als del partit aplaçat contra el Sants farien que l’equip pugés bastants llocs en la classificació.

Segona territorial

PLA D’EN BOET - Premià de Dalt
CIRERA - Arenys de Mar
JUVENTUS - Sant Pol
MOLINOS - Pineda

Aquest cap de setmana tots els equips mataronins intentaran sumar els tres punts que van perdre la passada jornada. Els qui ho tenen més assequible són el Cirera i el Juventus que juguen a casa contra Arenys de Mar i Sant Pol respectivament., mentre que el Boet ho tindrà una mica més difícil al camp del Premià de Dalt. El Molinos per la seva part rep al Pineda, l’equip mataroní intentarà sumar la seva primera victòria de la temporada.

WATERPOLO

Lliga Catalana

CN MATARÓ QUADIS - CN Sabadell

L’equip de Dorin Costras intentarà conquerir el primer títol de la temporada en la final de la Lliga Catalana davant el Sabadell, un partit vibrant entre dos dels equips més potents del panorama waterpolístic. La victòria dels maresmencs donaria confiança als jugadors per afrontar la següent ronda de la Copa LEN, que es disputarà el cap de setmana vinent.

BÀSQUET

Lliga EBA

UE MATARÓ - Montsó

L'equip de Margall, després d'haver jugat fora de casa entre setmana, tornarà a jugar aquest diumenge a la tarda al Palau Josep Mora contra el Montsó. Ambdós equips es presenten al partit amb els mateixos punts i situats a la zona mitjà de la taula classificatòria.

Lliga Femenina 2

Segle XXI - UE MATARÓ

Les noies de Tito Sobrín visiten aquest cap de setmana un dels dos equips imbatuts després de dues jornades, el Segle XXI, una pista difícil on l’equip s’intentarà refer de la derrota a la final de la Lliga catalana del passat dimecres davant el SR Lima-Hortai.

TENNIS TAULA

Copa ETTU

CN MATARÓ QUADIS

Aquest cap de setmana l’equip que prepara Flora Khassanova juga a Alemanya la segona ronda de la Copa ETTU. Dissabte s’enfronta al Bad Driburg alemany i al Cukurova Universitesi Adana de Turquia i diumenge al matí al Camara de Lobos de Portugal. Hi ha vuit grups (un d’ells l’organitza el Collosa Valladolid) i passa un sol equip de cada un d’ells a la tercera ronda que es disputarà entre el 25 i 27 de novembre i on s’hi afegiran equips que estaven exempts de les primers rondes, entre ells el Relesa de Cartagena.

HANDBOL

Primera Estatal

SM Adrianenc - EL TOT MATARÓ JHM

L’equip de Pep Muñoz visita dissabte la pista del Sant Martí Adrianenc, l’autèntica “bèstia negra” de l’equip mataroní al llarg de les dues temporades en que ha jugat a 1a Estatal i en les quals ha patit quatre derrotes davant d’aquest equip. La temporada 2003-2004 per 31-30 a Sant Adrià i 26-28 a Mataró, i la temporada 2004-2005 per 31-24 i 30-31, respectivament. El tècnic de l’equip mataroní, que havia dirigit l’Adrianenc fa unes temporades, avisava a l’inici de temporada del potencial d’aquest equip i el considerava entre els favorits. No ho ha confirmat fins la tercera jornada guanyant a Sabadell, però està clar que té potencial i que guanyar a la seva pista serà molt complicat. Esperem que El Tot Mataró JHM pugui comptar amb tots els seus efectius i intenti la sorpresa.

Primera catalana femenina

EL TOT MATARÓ JHM - Salle Montcada

Dissabtei comença la 1a Catalana Femenina. L’equip del Tot Mataró JHM que dirigeix per segona temporada Xavi Pont, buscarà la permanència, intentant acostar-se als primers llocs de la classificació, millorant la classificació de la passada temporada en que van acabar en sisena plaça. Formen l’equip: Elena Garcia i Adriana Ascaso porteres; Esther Ródenas, Diana Gomà, Patricia Pereira, Laura Gallego, Roser Villalba, Herenia Herraiz, Arlet Palomar, Lorena Fernàndez, Anna Barón, Marta Sànchez, Maika Gómez. S’hi podran afegir jugadores del juvenil.El primer partit es juga dissabte a la tarda a les 18 hores al Pavelló Eusebi Millán davant de la Salle Montcada. Completen el grup La Roca, Arrahona, Bellsport, Sant Esteve Sesrovires, Gavà, Cornellà, Ascó, Vilamajor, Molins de Rei i Castelldefels B. Abans d’aquest partit també comença el juvenil femení enfrontat al Banyoles.

HOQUEI

Sitges - GRUPCLIMA MATARÓ

Aquesta setmana el GrupClima es desplaça a la pista d’un rival amb un joc molt dur, on la temporada passada li van empatar un partit que tenia molt ben encarrilat. A veure si es pot superar la seva duresa amb bon joc i seguir sumant de tres en tres.

CILISME

II Trial de Mataró

Diumenge dia 16 d’octubre a les 9 del matí es disputa al Parc Forestal la segona edició del Trial de Mataró que l’any passat ja es va disputar amb gran èxit. Aquesta prova és la penúltima de la “Trial Kids Cup” que organitza Esport Ciclista Mataró amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme. Entre els participants cal destacar el mataroní Andreu Miró que la temporada passada va quedar campió català infantil i que en aquesta ocasió ja corre en la categoria “expert”.

FUTBOL SALA

LAIA ASSESSORS FUTSAL MATARÓ - Montmeló

Després de la primera derrota de la temporada davant el Blanes la passada setmana l’equip vermell rep a casa el Montmeló, davant el que intentarà tornar al camí de la victòria.

FUTSAL MATARÓ (femení) - Masnou

El diumenge l’equip entrenat per Eloi Sivilla intentarà la victòria a casa davant el Masnu, un dels equips forts de la categoria.