Gran mes de juliol dels nedadors del Centre Natació Mataró

Berta Cantó va pujar al podi estatal absolut, Marina Martínez en júnior, i Guillem Pujol va fregar-lo al Mundial júnior

Els nedadors del Centre Natació Mataró han tingut un mes de juliol ben profitós, amb una gran actuació al Campionat d'Espanya, on va destacar Berta Cantó, i també amb la participació de Guillem Pujol en el mundial júnior d'aigües obertes.

En el campionat d'Espanya de natació disputat a Las Palmas de Gran Canària els passats dies 15, 16 i 17 de juliol, va destacar l'actuació de Berta Cantó que va pujar tres vegades al podi en les tres proves de braça. La Berta, en el darrer dia de competició, va quedar segona en la prova dels 200 braça amb un crono de 2:32.07 aconseguint la medalla de plata, superada només per Jèssica Vall, i unint aquesta medalla a les dues de bronze que havia aconseguit els dos dies anteriors en la prova de 50 braça amb un temps de 32,28, i en la dels 100 braça amb 1:10.20.

Però altres participants del Centre Natació Mataró van tenir una gran actuació. També en la prova de 50 m braça en categoria masculina en Fer Morillas va estar ben a punt de pujar la podi quedant en la 4a posició amb 29,24, i en els 200 braça també va ser finalista acabant en 7è lloc amb 2.20,87. En Martí Penedès va ser finalista en tres proves: 6è en els 400 estils amb 4.28,82, 7è classificat en els 1500 lliures amb 15.40,67  i també 7è en els 800 lliures amb 8.14,24.

Marina Martínez plata en categoria júnior

També va pujar al podi, però en la categoria júnior la Marina Martínez, que va quedar subcampiona en els 200 m braça amb 2.39,91, sent finalista absoluta quedant en 7a plaça, i a part va ser 5a en els 400 m estils. També va destacar en Pau Ruiz que en els 200 m braça en categoria júnior es va classificar en la 4a posició amb 2.28,05.

160730Na_equipcanaries

Guillem Pujol frega el podi al Mundial Júnior d'Aigües Obertes

Per la seva part en Guillem Pujol, els mateixos dies, va nedar amb la selecció estatal el campionat del Món d'Aigües Obertes de la categoria júnior a la localitat de Hoorn, Holanda. En la prova dels 10 km va estar nedant molta estona amb el grup capdavanter, però de mica en mica va anar quedant despenjat i va entrar en la 21a posició, amb un temps d'1:58:10,8 a 5 minuts del guanyador que va ser l'hongarès Raszosky. Era la segona vegada que nedava aquesta distància i de ben segur aquesta competició li haurà servit per agafar experiència.
L'altra prova que va nedar van ser els relleus mixtes de 4 x 1,25 km (o sigui 5 km en total) i l'equip estatal va aconseguir entrar en la 4a posició amb un temps de 56.44,8, fregant per tant el podi d'un mundial. Van completar l'equip Paula Ruiz, Sergio Santisteban i Judith Navarro.