"Tard o d'hora, l'equip ha de pujar"

Entrevistem a Arseni Sañé, entrenador del primer equip femení de l'Iluro HC.

Arseni Hoquei

Com valores la temporada de l'equip fins al moment?

Positiva, en el sentit que l’equip va creixent i mostrant més maduresa a mesura que ha anat avançant la temporada. A més a més, s’han anat assolint alguns dels objectius marcats a principi de temporada, com ara poder disputar les fases d’ascens. I tot això construint un grup de jugadores molt joves competint a alt nivell.

Disputar la fase prèvia a Mataró ha estat un al·licient o una pressió afegida?

Sens dubte ha estat un al·licient. Jugar a casa és més còmode, estàs més confiat, et coneixes les instal·lacions, tens la teva gent al costat. En cap cas es pot arribar a considerar una pressió afegida per l’equip.

Quin objectiu us marqueu a la fase final de València? És realista pensar en l'ascens?

L’objectiu és el d’anar partit a partit, intentant guanyar-ho tot. Per tant, és realista intentar anar a la final i acabar aconseguint l’ascens. L’equip ha de pujar, tard o d’hora, és l’objectiu que tenim marcat, si bé és cert que, en principi, per a la pròxima temporada no teníem prevista la despesa, tot i que, si s’assoleix, es farà el possible per poder participar en la categoria. Si no s’assoleix l’ascens i serveix com a experiència ja és benvingut. Tot i que, repeteixo, l’objectiu és buscar la victòria en tots els partits.

A nivell de club, la plantilla està plena de jugadores joves, amb fins i tot cadets que pugen i ajuden al primer equip. És un indicador de la bona feina de base del club?

Sense dubte, el fet de ser l’únic club de Mataró en hoquei, té inconvenients i avantatges. Un dels avantatges és que tens tota la base de la zona al 100%. A més a més, no hi ha rivals relativament propers que ens puguin treure jugadores. Fa un temps que s’està insistint molt en línia femenina i els resultats s’estan veient en les categories inferiors, on hi tenim jugadores disputant campionats amb les seleccions autonòmiques i ja veurem si alguna, fins i tot, amb l’espanyola. El sènior s’està nodrint d’aquestes jugadores que, a poc a poc, van ajudant al primer equip, amb aquesta experiència obtinguda, amb el caràcter competitiu amb el que pugen, etc.

El futur del club passa per aquesta feina de la base?

Puntualment podem fer alguna incorporació, no és descartable, ja sigui per alguna necessitat especial que no tens a casa, però la base sempre ha de ser del planter. És la manera com volem i creiem que hem de seguir treballant, i la que ens està portant els èxits que vivim ara mateix.

De cara a la pròxima temporada, canviar de categoria afectaria molt a la planificació de la plantilla?

No, perquè el nostre principal objectiu és el creixement de l’equip. Assolir l’ascens seria fantàstic, però no influirà en les decisions respecte de la plantilla. En tot cas, el que sí que hi hauria seria un augment de les despeses destinades a desplaçaments, etc. que ara mateix no estan previstes, però en el cas d’assolir l’ascens, ja veuríem com ho arreglem.

Finalment, a nivell personal, com valores, fins ara, la teva etapa d'entrenador del club?

Bé, molt positiva. És un projecte que va començar fa 4 anys, tres amb aquest equip. Veus les millores, que les jugadores van reaccionant a les teves indicacions. Tota la feina de picar pedra, que va agafant forma, i veure que són capaces de jugar grans partits. Fa sentir orgull, il·lusió i ganes de seguir treballant. A més a més, per baix, veus que hi ha un grup de gent il·lusionada amb l’hoquei i també motiva per seguir treballant.