Hèctor Ruiz s'enfonsa al mundial d'aigües obertes a Kazan

El nedador del CN Mataró, campió d'Espanya, només va poder arribar en el lloc 58è

Ahir diumenge es va disputar al Mundial de Kazan la prova dels 10 km en aigües obertes en la qual va participar el nedador del Centre Natació Mataró Hèctor Ruiz recent campió d'Espanya, en el campionat disputat fa un mes a Banyoles, títol que li va donar aquesta gran oportunitat de participar en un mundial, cosa que ja era un premi a la seva gran trajectoria esportiva d'aquest any.

Però allà a Rússia, l'Hèctor Ruiz no va estar bé, en una prova disputada en un riu molt brut i espès, des del primer moment va perdre contacte amb els primers i va quedar absolutament fora de la lluita pels 10 primers llocs que donaven accés als Jocs Olímpics de l'any vinent a Rio. Va acabar en el lloc 58è amb un temps de 1:58:52, més de sis minuts més del que havia fet al campionat d'Espanya. L'altre component de la selecció espanyola, Antonio Arroyo, va arribar en el lloc 47è amb 1:54:00. El campió va ser Jordan Wilimovsky (Estats Units) amb 1:49:48.

El nedador del Centre va declarar: "Des de la primera volta no tenia ritme, i em trobava molt malament. Ha estat psicològicament molt dur. He fet 9 km sol i no puc dir res més. Estava bé abans de començar, venia en el meu millor moment, però després no m'he trobat bé nedant. Ha estat un pal molt dur."