Berta Cantó bronze als estatals absoluts de natació

Va quedar tercera en els 200 metres braça amb nou rècord de Mataró

El passat cap de setmana es van celebrar a les piscines Bernat Picornell de Barcelona els Campionats d'Espanya de natació en les categories absoluta i júnior, amb boníssims resultats per als nedadors del Centre Natació Mataró, destacant la medalla de bronze de Berta Cantó a nivell absolut i les de Guillem Pujol (or) i Marina Martínez (bronze) en júnior.

150716Na_Medallistes

La Berta Cantó en la prova dels 200 metres braça, va aconseguir el tercer lloc, batent el seu propi rècord amb un crono final de 2:31.06. La Berta està en un excel·lent moment de forma, com ho demostren els resultats obtinguts, ja que a més va ser 4a (i 3a estatal) en els 50 (32.37) i els 100 metres braça (1:10.34), fent rècord absolut de Mataró en totes tres proves, superant les marques fetes amb els banyadors de poliuretà.

En Guillem Pujol va ser Campió d’Espanya Júnior en 200 papallona amb 2:04.39 i es va classificar per a la final B absoluta, tot i estar preparant el mundial Júnior del pròxim mes d’Agost. També en categoria júnior, Marina Martínez va obtenir la medalla de bronze en categoria júnior en els 200 braça amb un crono de 2:39.39 competint a la final B absoluta.

Altres bons resultats els van obtenir en Fernando Morillas amb una gran 4a posició absoluta en els 200 m braça amb 2:18.20 i el 5è en 50 metres braça amb 29.23. Héctor Ruiz, que va quedar en la 5a posició en els 1500 m lliures, amb un crono de 15:41.03, demostrant que continua entre els millors, i en aquesta prova en Martí Penedès va entrar a la final B i va tocar en la 9a posició, amb un crono de 15.55.95. El mateix Martí va fondre el rècord absolut de Mataró en els 400 metres lliures amb una marca impressionant de 4.30.74, quedant 13è absolut. I en la prova dels 800 metres lliures va entrar a la final A, quedant en 8a posició amb un temps de 8:19.53. Dídac Matsuyama en la prova dels 100 papallona va ser el 12è classificat amb un crono de 55.85 (a 4 centèsimes del rècord de Mataró d’en Dani Morales). L’Aina Triola va ser 10a en 200 esquena, aconseguint rebaixar la seva millor marca personal, amb 2:20.47.

En el relleu de 4x200 lliures masculins, format per en Guillem Pujol, Dídac Matsuyama, l’Adrián González, i l’Héctor Ruiz, van tocar en la 6a posició establint un nou rècord de Mataró 7:38.44, En el relleus de 4x100 metres lliures els seus components van ser en Guillem Pujol, en Fer Morillas, l’Adrián González, i en Dídac Matsuyama, i amb un temps de 3:32.94 es van classificar en una gran 12a posició, la mateixa posició que el relleu femení format per l’Adri Roca, la Marina Martínez, la Maria Rosiñol i la Berta Triola que va fer un crono de 4:00.54. L’equip femení de relleus dels 4x200 lliures format per la Berta Triola, l’Adri Roca, la Maria Rosiñol, i la Marina Martínez van entrar a la final B acabant en la 9a posició estatal, i el de 4x100 metres estils format per l’Aina Triola, la Berta Cantó, Helena Ruiz, i la Berta Triola, va entrar també a la final B tocant en la 9a posició.

Varen completar l’equip: Pol Cantó, Francesc Ros, Marc Àlvarez, David Chaves, Pol Ruiz, Carla Chaves, Helena Ruiz, Maria Rosiñol, Laia Cuello, Núria Cruxent i Lara Reyes.