La Fosbury, millor nova publicació catalana

La Nit de les Revistes i la Premsa en català premia 'La revista digital de tot l'altre esport'

  • Redacció
  • Dijous, 28 Maig 2015 13:30

La redacció de La Fosbury, amb el premi

La Fosbury, la revista digital de tot l'altre esport català va rebre ahir el guardó que l'acredita com a "Millor nova publicació catalana'. Va ser en el decurs de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que organitzava la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans digitals a l'Espai Endesa de Barcelona. L'equip de redacció de la revista va recollir el premi de mans de Germà Capdevila, director de l'Esguard i membre de la Federació i el director Cugat Comas el va agrair afirmant que "portem un any compensant la balança del periodisme esportiu del país, posant entrevistes, persones, històries, trajectòries, testimonis de manera constant i humil, per contrastar el pes excessiu que té el futbol".

En el seu parlament el director de la publicació va voler reconèixer "tots aquells que des d'altres mitjans o plataformes fan cas a uns esports que no són minoritaris, sinó minoritzats" i va usar la metàfora que "nosaltres no ens hem inventat la sopa d'all però sí que ens hem atrevit a emplatar-la i servir-la com  sense complexes" Per Comas "el nostre és un món i un país que també esportivament és plural, divers, complexe i per tant apassionant i és precisament aquesta passió la que volem encomanar des de la Fosbury, sense passió no hi ha esport ni pot haver-hi periodisme". El jurat de la Nit de les Revistes i la Premsa en català va reconèixer de la revista "per la seva aposta pel format nadiu digital i pels continguts multimèdia i de qualitat".

Cugat Comas, director de la Fosbury

Els altres premiats

Altres premiats de la Nit de les Revistes i la Premsa en català van ser el periodista Antoni Bassas per la seva trajectòria, el setmanari penedesenc 3 de vuit, el digital delCamp.cat, la revista valenciana 'Saó', l'empresa Tot Media, juntament amb el gratuït 'La Borrufa', la revista 'Sió', d'Agramunt i la Ribera de Sió; i nuvol.com. També va rebre un guardó l'Assemblea Nacional Catalana, representada pel seu president Jordi Sànchez. El Conseller de la Presidència Francesc Homs va tancar l'acte felicitant els premiats.

Foto de família dels guardonats

Què és La Fosbury?
La Fosbury és una revista impulsada i editada des del Grup comunicatiu El Tot que pren el nom de l’atleta Dick Fosbury i que dóna veu a l’esport dels Països Catalans “més enllà del futbol”. La revista en format digital i que aposta per internet, les tauletes i els dispositius mòbils. A dia d’avui, Fosbury ha editat 13 números, en els quals es fa referència a més de 25 esports i compta amb més d’un miler de subscriptors via web, un equips d’una quinzena de r edactors i col·laboradors i una secció setmanal a 'El Club de la Mitjanit' de Catalunya Ràdio.

Llegeix-la sempre online des de http://revista.fosbury.cat/
Tota la informació de la revista a www.fosbury.cat