La Volta torna a Mataró amb Froome, Contador i Valverde

La prova ciclista passa per Mataró avui dilluns i sortirà des de la ciutat dimarts, en la segona etapa

  • Cugat Comas / Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 23 Març 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 Purito, Contador i Froome

Tant el President de la Volta Ciclista a Catalunya com bona part dels periodistes que segueixen l’actualitat de l’esport coincideixen en assegurar que l’ambient que es va viure l’any passat en la sortida de la segona etapa de la prova de Mataró és dels millors que el pilot de corredors ha trobat mai a Catalunya.

L’any passat milers de mataronins van sortir al pas de la prova més important que es disputa al país i la sensació va ser tan grata que aquest dilluns i dimarts es repeteix la fórmula i, a més, s’amplia encara més la presència dels ciclistes a la capital del Maresme. L’etapa inaugural Calella-Calella, avui dilluns 23, passarà per Mataró i la segona etapa del dimarts 24, Mataró-Olot, els ciclistes faran una sortida neutralitzada al Camí de la Geganta en direcció a Sant Andreu de Llavaneres per tornar a entrar al municipi en cursa llançada (competitiva).

A més, per segon any, la inscripció proporciona per a la prova catalana una autèntica alineació d’estrelles.

Una alineació de luxe

Repeteixen els dos guanyadors del Tour Chris Froome i Alberto Contador. L’equip Movistar, únic amb llicència espanyola a la màxima categoria, canvia d’as i aquest any presenta Alejandro Valverde.

Mataró ha acollit alguna etapa de la “Volta” en cinc ocasions, la primera el 1944 amb victòria de Julián Berrendero també en la segona etapa, i l’última l’any passat amb gran expectació de públic amb prop de 6.000 persones: unes 4.000 persones van veure l’esdeveniment esportiu als entorns del Camí de la Geganta, on va tenir lloc la sortida neutralitzada, i prop de 2.000 més van seguir els ciclistes al llarg del recorregut que van fer per la ciutat. La “Volta” és un espectacle esportiu on petits i grans poden gaudir d’una gran jornada ciclista amb els corredors número u del panorama internacional. En aquesta nova edició cal afegir-hi la novetat que en la segona etapa els ciclistes sortiran de Mataró en sortida neutralitzada i tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per seguir el recorregut de l’etapa fins a Olot. Per tant, s’espera que la prova sigui més emocionant i espectacular que l’any passat.

192 corredors

El pas de la “Volta” portarà a la ciutat 192 corredors dels 24 equips millors del món –dos més que l’any passat–, als quals cal afegir una caravana de més de 140 vehicles a més de tot el personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants, molts dels quals s’allotjaran en hotels de Mataró. La celebració de la “Volta” serà un espectacle esportiu de primera magnitud que cobriran desenes de mitjans especialitzats i canals de televisió internacional. Mataró serà vista arreu del món i es torna a bolcar amb l’esport de les dues rodes.

Ciutat 2014/2015, Volta Ciclista Mataró

Una participació d’autèntic luxe
La Volta a Catalunya és una prova històrica que ha quedat beneficiada amb el nou ordre del circuit professional de la UCI i de la nova tendència entre corredors punters. Fins fa pocs anys, bona part dels ciclistes més coneguts per ser especialistes en les tres carreres de tres setmanes més grans –Giro, Tour i Vuelta– competien mig d’amagatotis a la primavera, com a rodatge, sense competir.

Els darrers anys, però, les primeres espases del pilot internacional han canviat el paradigma i disputen per guanyar les proves d’una setmana que caracteritzen aquest primer tram d’any ciclista, abans que les grans clàssiques agafin el protagonisme. És en aquest sentit que cal entendre que Purito –vigent campió– es bati a la Volta amb Froome i Contador, que ja es va esbatussar fa tres setmanes a la Vuelta a Andalucía. La Volta els va bé per calendari.